Havre

Det verkar inte så vanligt att ”man” fodrar med havre numera eller?

Ska jag vara ärlig är det för mig personligen enbart en kostnadsfråga; jag tycker helt enkelt att det är en för stor prisskillnad mellan olika färgglada müslifoder och pellets jämfört med den långt billigare havren.

Jag kan få runt 5 kilo havre för samma peng som vad 1 kilo müsli kostar och ja…jag vet att näringsinnehållet kan variera, dock inte så mycket att prisskillnaden är befogad enligt mig.

Jag vill i detta sammanhanget verkligen slå ett slag för att man, om man vill fodra med havre, försöker hitta en när-boende bonde att köpa den av.

Havre är ju en ren råvara så jag ser ingen som helst fördel med att köpa den i en foderaffär för mer än det dubbla priset om man kan köpa den direkt av producenten.

Jag har själv aldrig köpt havre ”i affären” men hörde att den där numera kostar över 8 kronor kilot; själv betalar jag 2 kronor. Transportkostnaden är densamma eftersom jag köper den i närheten av min bostad och då jag dessutom handlar många hundra kilo åt gången behöver jag inte handla så ofta= miljövänligt.

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>