Torsdag- jakt

Det är inte så ofta jag ändrar uppgjorda ridplaner med idag gjorde jag det faktiskt.

Hade tänkt att ta en skrittrunda i skogen men fick veta att jaktlaget var samlat eftersom det från och med idag är tillåtet att jaga dovhjort som vi ju har ”en miljon” av här.

Det finns inte bara många dovisar utan även en hel del jakttorn där jag rider och jag kände att jag nog vill låta jägarna rasta av sig i några dagar så vi inte plötsligt utgör en ofrivillig måltavla och Vicke grät nog inte över en vilodag.

Lite skämt och lite allvar; jag kommer ”så klart” inte att sluta rida ut i flera månader nu men lite extra försiktighet kommer jag att iaktta; framför allt med Molly som springer lös.

Tyckte att gårdagens fläskpannkaka blev så god att jag körde en repris idag och gjorde en till; jag har inga problem med att äta samma sak några dagar i rad om det är gott.

Bilden föreställer Ryhus egen arborist som tuktade till ett träd i sin provisoriska hage.

Förutom detta träd som jag inte vet vilken sort det är har vi även 2 enorma björkar nära stallet och en del pileträd utmed vägen så det kan allt bli lite lövkost när gräset tryter.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>