Farliga uteritter

Farligt?

Alltså…..man (läs: jag) börjar undra var vi är på väg?

Att en del ryttare inte vågar rida ut av olika anledningar brukar ha att göra med tidigare dåliga erfarenheter rent ridmässigt så att säga eller att nuvarande häst inte känns pålitlig nog att lämna inhägnat område med.

Men att man ska riskera att bli nerslagen när man rider ut???

Och råkar man inte ut för någon aggressiv medmänniska på sin (bokstavliga) väg så finns risken att hästen blir skrämd av allsköns fordon vars framförare inte vill/ vet hur man visar hänsyn i trafiken.

Är det inte bilar och lastbilar så är det ”bara” motorcrosscyklar och liknande fordon….

Eller så blir man jagad av någons ouppfostrade byracka…

Tro fan att en del gömmer sig i ridhuset och på utebanan!

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Men herregud så sjukt. Ja hade det inte varit för alla idioter (människor) så hade det ju inte varit något problem att rida ut. Visst kan man säkert vänja hästen, men så tuff är iaf inte jag.

    Svara
    • Helena Tang

      Helt galet. Undrar om samma sak hade hänt om det var en man som red förbi kvinnor får nästan ha gått både självförsvarsklass och gud vet allt för att våga sig ut bland allmänheten (lite överdrivet, eller inte). En rejäl pisk kan också vara bra att ha med, men hade hon då använt den för att försvara sig så kan du ge dig attans på att HON hade blivit polisanmäld.
      Gubbtjyv

      Svara
  2. Anna

    Det kommer inte som en överraskning att det var en man i en viss ålder. Surgubbar är inte kloka ibland alltså. Kanske stod hans lika sura kärring inne i huset och hejade på i och för sig.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag har själv råkat ut för en del surgubbar och surkärringar.

      Tex en surgubbe som klippte i ett träd med motorsåg när jag ville passera på en grusväg med dåvarande hästen Kreon som var jättejobbig att rida ut på. Jag bad gubben vänligt att stänga av motorsågen tills jag hade passerat (hade tagit 15 sekunder) han tittade på mig, ryckte på axlarna och fortsatte såga. Tack för hjälpen liksom….

      En annan gång skällde hans fru ut mig för att Kreon välte en kruka som stod på en gräsmatta utmed vägen. ”Nästa gång välter han ett barn” sa hon när jag frågade om hon ville vara så vänlig och lyfta upp krukan. Detta var klockan 6 på morgonen…tror inte några barn är ute då…

      En annan surgubbe på samma väg skrek vid ett annat tillfälle att jag skulle koppla min ”hunddjävel” som gick fint bredvid hästen. Livet på landet…..inte alltid så idylliskt minsann…..

      Svara
  3. Frida

    Man undrar ju varför så många surgubbar har så mkt problem med hästar och ryttare? Gissar att om ridsport varit en killsport så hade surgubbarna inte tyckt lika illa om det.
    Jag är mest rädd för trafiken när jag rider ut, min häst är lugn men man vet aldrig vem som sitter bakom ratten. Många är supersnälla och saktar ned men vissa kör bara på som om man var osynlig hur mkt man än lyfter handen och ger tecken att sakta ned. Ofta är det just gubbar som kör illa, de tycker att deras rätt att köra på vägen går före allt.

    Svara
  4. Sarah

    Japp, nästan bara gubbar som är sura! Blev omcyklad av en gubbe som inte plingade eller ropade, min häst blev rädd och skrämde i sin tur gubben, som började skälla på hästen… En annan gång mötte vi en cyklist som kom i full kareta mot oss på en skogsväg. Vinkade åt honom att stanna eftersom jag kände att detta kommer sluta med att häst kastar sig och springer hemåt. Mkt riktigt, så gubben får tvärstanna så det tjuter. Blev inte bättre av det precis… Och gubben blev galen.

    Svara
    • Birgitta

      Det tråkiga är att det så många gånger går att samarbeta hur lätt och enkelt som helst om man VILL. Varför då hålla på och bråka?

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>