Tisdag- matchning

Nix; jag matchar mycket sällan medvetet rid/ hästutrustning och kan ibland nästan tycka att det hos andra ekipage kan bli lite för mycket av det goda om ryttarens tröja, byxor och gud vet vad mer matchar hästens schabrak, lindor osv.

Men när jag såg på fotot ovan i efterhand insåg jag att color of the day tydligen är BRUNT 🙂 .

Dock hade jag själv inga bruna kläder alls på mig ha ha!

Nina och jag delade på dagens ridpass och det är en fröjd att se henne rida Vicke.

Att hon rider nu handlar om att förbättra ”signalsystemet” som helt har kraschat på tävling och inte fungerar till 100% hemma heller nu när jag inte alls rider med spö.

Vicke är en ögontjänare av enorma mått vad gäller just piskan; jag behöver mycket sällan använda den och om jag gör det räcker det med en lätt touch för superbra effekt men det hjälper inte; han måste, måste, måste gå för enbart skänklarna om det ska fungera på tävling. Och det gör det inte alls just nu så jag har bestämt mig för att inte tävla mer förrän det känns bättre.

Pay and ride kan jag rida för att hålla igång tävlingsmomentet så att säga men i övrigt är det bara dumt att befästa ett inte alls önskvärt beteende= total ignorans av skänklarna.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan.

    Ja de där med spö är ju en balansgång, ponnyn jag hade förr henne fick jag alltid rida med spö första åren för hon var totalt skänkeldöv efter många år på ridskola, men när jag väl bestämde mig för att sluta med de så visst tog de tid innan de blev bättre och hon började lyssna på skänklarna tills sista året knappt ens behöva använda skänkeln för att flytta henne. Så visst går de men de är ju mycket tragglande bakom.

    Svara
  2. Filippa

    Ett inlägg där du beskriver hur du/ni tänker om signalsystemet? Alltid kul att ta del av andra hästmänniskors tankar.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>