Fredag- hoarder

Härom dagen höll jag en liten utläggning för Henrik om hur man kan träffa ”användbara” människor på de mest oväntade platser och sätt och jag hann knappt stänga min mun förrän jag kom i samspråk med en pensionerad bonde när vi var på Granngården.

Long story short; jag var och köpte halm hos bonden idag och det är bara att inse att jag har blivit en foder och strö-hoarder.

På gott och ont har jag massvis med förvaringsplats för detta, en skulle ovanför stallet och en lösdrift med skulle.

Jag skulle (observera ordvitsen) lätt kunna stapla upp hundratals halmbalar tex och lika många höbalar….

Dagens balar köpte jag mest för att ”kolla upp” nämnda bonde för framtida behov; det är aldrig fel att känna flera foderproducenter och på köpet fick jag se en del av mitt närområde som jag faktiskt inte kände till.

För övrigt gynnar jag gärna bönder som odlar i krokarna och denne bor bara 5-6 kilometer från mig.

Vicke har ridits på utebanan, much to my surprise skulle man kunna säga.

När jag kollade prognosen igår sa jag till Henrik ”imorgon lär det bli ridhuset” för med allt regn som var aviserat tänkte jag att den redan fuktiga utebanan skulle vara dränkt men i stället har dagen varit härligt solig och banan var tip-top!

Men nu lär det inte bli så många fler pass där i år gissar jag, det finns ingen anledning att rida i gyttja och samtidigt frysa häcken av sig 🙂 .

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Han har nog tagit fel på torsdagens och fredagens prognos, för prognosen har lovat det väder som kom idag

    Svara
    • Birgitta

      Det var jag som kollade klart.se igår och då sa prognosen här regn. Och det kom ju förvisso en hel del på natten, i alla fall i Malmö.

      Men ibland ändrar dom ju prognosen flera ggr per dag….

      Hur som helst var ju dagens väder absolut att föredra!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>