Dagens (tränar)fråga

Scenario: Du har hittat en häst du jättegärna vill köpa men din tränare avråder å det bestämdaste med motiveringen att du och hästen inte alls passar ihop (tränaren har sett dig rida både aktuell häst och tidigare hästar).

Vad gör du?

*Köper hästen i alla fall och fortsätter att träna för tränaren.

*Köper hästen och tänker att det alltid går att byta tränare om det inte känns bra efter ett tag.

*Köper hästen men byter tränare direkt.

*Köper inte hästen.

Nej, detta handlar inte om mig 🙂 ! Men jag hade troligen valt det sista alternativet eftersom jag den hårda vägen lärt mig att jag borde ha lyssnat bättre på tidigare tränare. Detta hade besparat mig mycket bekymmer med facit i hand.

Vad kreti och pleti tycker struntar jag ofta i men det blir för mig lite märkligt att ha en långvarig tränare/elevrelation om man inte är överens om rätt grundläggande saker.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan.

  Tycker de är en högst intressant fråga. För min del hade de nog berott på hur länge jag hade tränat för tränaren och hur pass väl denna kände mig som ryttare, och självklart hade jag ändå tagit med de i tanken som tränaren påpekat oavsett men om jag sedan hade gått på vad hen hade sagt eller inte svårt och svara på.

  De är svårt nog att hitta den ”perfekta” hästen ..

  Svara
 2. Cia

  Jag hade inte heller köpt hästen.
  Om man frågar sin tränare så vill man väl ha ett ärligt svar samt vara beredd att följa rådet?
  Det var många hästar som inte passerade varken min tränare eller veterinärs nålsöga när jag letade ny. Bara att lyssna på de visa…

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>