Inte alltid en kniv…

Nu får jag vatten på min kvarn….

Varje gång det uppstår ett misstänkt fall av knivskärning på häst så blir det en del hysteri som jag i sak absolut kan förstå.

Men man måste ändå besinna sig liiiite och inse att hästar kan skada sig själva på banne mig allt möjligt och omöjligt.

Här ett exempel på vad man absolut hade kunnat tro var en knivskärning och ändå så visade en obduktion något helt annat!

Som sagt ska man absolut vara vaksam men lika lite som att alla som kör vita skåpbilar på landsbygden är mördare eller tjuvar så innebär inte alla sår på hästen att någon varit inne i hagen/ stallet med en kniv…..

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cecilia Johansson

    Hur länge låg den stackars ponnyn därute om t o m andra djur hann tugga på den

    Svara
  2. Kicki Gustafson

    Cecilia Johansson Kråkfåglar är extremt uppmärksamma och kan säkert ha varit där och suttit och väntat redan innan ponnyn dog. På andra håll är rovdjur uppmärksamma på samlingar av fåglar så det skulle inte vara konstigt om rävar var det också.

    Svara
  3. Anna

    Vilken otrolig lättnad ändå att det var naturliga orsaker. Här i Frankrike har det ju varit en mängd uppmärksammade fall med skurna och döda hästar, det verkar åtminstone i några fall inte vara naturliga orsaker. Väldigt läskigt.

    Svara
  4. Birgitta

    Skönt att det blev obduktion så att spekulationer undviks. Givetvis fruktansvärt jobbigt för ägarna men ett angrepp gissar jag hade känts ännu värre och då hade man säkert också varit rädd att förövaren skulle återkomma.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>