Skippa klippa?

Vad jag tror att B anser om klippning….

Snälla…..tala (skriv) förnuft till mig 🙂 för nu har jag…. igen…..överfallits av lust att klippa den lille!

Han rullar sig i lera (var han nu lyckas hitta den….) varje dag, har mammutpäls och jag tyckte till och med att han luktade lite ”våt hund” (fast han var snustorr) från sin skitiga fäll härom dagen.

Jag ser framför mig hur superfin han hade varit som klippt och kan inte tänka mig många saker som hade skänkt MIG en lika stor tillfredsställelse som att låta klippmaskinen gräva sig ner i djupet av hans håriga lekamen.

Men; jag fattar rent förnuftsmässigt att han a) har ett fantastiskt bra skydd av allt detta hår b) säkert skulle bli sådär upprörd som han kan bli och c) min klippmaskin hade dött utmattningsdöden av ett dylikt projekt.

Hade jag vetat säkert att han verkligen älskar att bli klippt hade jag nog kapat håren oavsett men så tror jag definitivt inte att det är eller vad säger du Helena?

Och att ”bråka” med en 23 år gammal häst är jag inte precis road av; dels för att jag vill ge honom ett så ostressigt liv som möjligt för att han förhoppningsvis ska leva i tusen år och dels för att han sin ponny-storlek till trots säkert hade kunnat bjuda på rejält motstånd; ni vet så där så att man typ släpas efter honom som om man vore en fluga. Det sitter nog en hel del krafter i det där arslet tex 🙂 !

Nej, jag måste behärska min klipp-mani så jag inte riskerar att få en gammal häst med lunginflammation eller vad vet jag….

Eller så väntar jag i alla fall till våren så att jag och omgivningen inte drunknar i hår när de väl ska fällas av!

Vad säger ni? Är jag knäpp?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag förstår känslan, men jag hade absolut inte gjort det. Jag har ju bara klippt hals och mage på Diva i år. Som tur är rullar hon inte sig men hon har en vidrig mammutpäls. Jag behärskar mig dock och har insett att hon helt enkelt inte mår bra av helklippning. Det går inte att täcka så att hon inte fryser om rumpa/bakben är klippta.

    Svara
    • Birgitta

      Du har givetvis rätt!

      Att inte helklippa Vickster finns inte på kartan för dels arbetas han och blir rejält svettig och dels är han suuuupersnäll att klippa men den lille är dels inte alls lika ok med att man gör vad man vill med honom 🙂 🙂 🙂 och dels gammal och med andra risker om han blir förkyld tex. Och han är ju Vickes ”livlina” här i ensamheten så han måste helt enkelt leva i tusen år av både den anledningen och för att jag tycker så mycket om honom ❤️!

      Svara
  2. Cecilia

    Kan känna samma när vår 30 åring kommer in med skit upp över öronen men han får ha kvar sin päls. Är ju trots allt bästa täcket

    Svara
    • Birgitta

      Bästa täcket och gratis 🙂 !

      Mitt ganska nya Horseware släpper igenom liiiite regn om det vräker ner länge och detta trots impregnering.

      Svara
  3. Helena Andersson

    Känner igen känslan att vilja klippa honom….han har blivit klippt en gång, undersida hals och under magen eftersom han blev så svettig vid ridning, men det var en pärs, krävdes lugnande för att kunna göra det….Så jag gjorde aldrig om det….Och det var aldrig aktuellt att helklippa honom, jag tyckte det var bättre att han kunde gå utan täcke så mycket som möjligt. Men under regniga och blöta perioder hade han ett tunt regntäcke, inte egentligen för att det behövdes utan mer för att det annars var omöjligt att få bort all lera ur mammutpälsen innan en ridtur…… Men var det bara fruset och inte allt för kallt/blåsigt gick han utan täcke.

    Svara
  4. Anna

    Förstår ju såklart varför en ridhäst kan behöva vara klippt men själv tycker jag att grisiga vintertäcken är mycket äckligare att hålla på med än en lerig häst… Hästar som sätter ”bra” vinterpäls blir ju mer eller mindre ”vattentäta” dessutom.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>