Torsdag- inte bara hästar

Det är inte bara hästar och lilla Molly som håller till på Ryhus.

Igår vid intaget hittade jag en stendöd mus i Vickes box; den låg precis vid dörren och jag kan omöjligt ha missat den när jag mockade på morgonen så den måste av någon anledning ha gått in i boxen och dött under dagen.

I morse när jag skulle släppa ut hästarna hörde jag världens grymtande i närheten av vår trädgård, jättehögt och intensivt.

Inte för att jag vet hur vildsvin låter men det måste nästan ha varit ett sådan för vem skulle annars kunna låta på det viset?

Det var kolsvart ute så det var liksom inte lönt att göra några efterforskningar och dessutom har jag hört att vildsvin kan vara aggressiva.

Förutom dessa djur och så klart alla dovisar som åter har börjat häcka vid huset och ridhuset så har vi även fått in en mammut i Baltis hage.

Var själva Baltis har tagit vägen vet jag icke men när jag försökte rengöra det jag trodde var min lilla ponny igår kväll insåg jag att han var utbytt!

Såg hur detta pälsdjur åter rullade runt väldigt vällustigt i hagen i morse; om det trots allt är B är han väldigt smidig får jag säga som klarar att rulla omkring som en pilatesboll!

Själv njöt jag av denna syn inför dagens ridpass; Vicke har fortfarande en fin färg och glans i sin klippta hårrem och jag hoppas det dröjer tills det är dags att starta klippmaskinen igen.

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Caroline

  Dovhjortar som brunstar… Prova att youtubea. Ett otroligt ljud. Var förmodligen det du hörde. De har parningssäsong nu.

  Svara
   • Caroline

    Ja, det är en härlig bonuseffekt! En annan bonus är ju att drt inte är vildsvin i trädgården (även om hjortar kan vara nog så störigt ibland) . Hua!

    Svara
    • Birgitta

     Exakt. Jag har en enda gång upplevt livsfarlig sken med Vicke och det var när 3 vildsvin galopperade på en åker bakom honom. Jag var helt skakig i timmar efteråt eftersom han nästan sprang in i en metallfärist i panik!

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>