Fredag- mörkt och mörkt

Angående rubriken var det så mina tankar gick i morse- jag släpper ut mina hästar i mörker och tar in dom i mörker!

Fast hellre det än att vara ”tvingad” att ta in dom flera timmar i förtid för att det har hällregnat hela dagen; än så länge har jag sluppit det scenariot.

Men jag måste säga att jag är besviken på mitt Horsewaretäcke (modell Amigo) som trots att det inte ens är 1 år gammalt och trots att det aldrig är tvättat ändå släpper igenom en del regn.

”Alla” höjer ju dessa täcken till skyarna och visst är de bra men nog tusan borde de stå emot mer väta än någon timmes ösregn?

Vicke och jag har varit hos Nina och där ser ”konceptet” likadant ut sedan några veckor tillbaka: jag rider i kanske 15 minuter, Nina ungefär lika länge och sedan avslutar jag i ca 10 minuter.

Jag är väldigt glad att jag både ser och att Nina upplever förbättringar; det är så klart målsättningen och Nina hoppar inte upp ”bara för att det är kul” även om hon faktiskt såg både glad och nöjd ut efter att ha gjort 15 fina ettor ”bara sådär”.

Hon har själv en jättefin unghäst men det är ju inte sååå vanligt att elever har hästar som gör just ettor lättare än mycket annat. Ödets ironi….I know 🙂 eftersom jag hade haft mer nytta av lika perfekta travökningar tex!

På bilden ser ni lilla Gullan (Molly) som här demonstrerar det jag tycker så mycket om; återbruk.

Detta täcke fick jag till Soya för ”tusen år sedan” av en annan whippetägare och det var begagnat redan då men fyller fortfarande sin funktion hur bra som helst!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Katja

    Nej! Köp inget Amigo, det som gäller är Rambo. I det här fallet är det enkelt man får det man betalar för

    Svara
  2. Frida

    Har bara bra erfarenhet av Amigo, har haft några regntäcken och de har alltid funkat väl. Ett tips är om du har vägarna förbi Eslöv så har Djurgården egna täcken som är bra i pris och som varit riktigt bra. Har både regn och fodrat och de håller torrt och sitter bra.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>