Hö eller halm?

Har ni också noterat att en del icke-hästmänniskor inte vet skillnaden mellan hö och halm?

Jag brukar förklara det så här för de okunniga 🙂 :

Halm är restprodukten efter råg, vete, korn eller havre. Hö är torkat gräs.

Och när vi nu diskuterar detta kommer ett minne från mina första år med hästeri upp 🙂 !

När jag skulle göra prao eller om det var pryo på ”min” ridskola hade jag inte ridit så länge.

Jag skulle hjälpa till med mockning och fick frågan ”kan du skilja på hö och halm” eftersom detta skulle kastas ner från höskullen.

Jag svarade att jag kunde men när jag kom upp dit kunde jag inte alls se skillnaden i det skumma ljuset så jag slängde ner lite allt möjligt misstänker jag….nu så här 40 år senare 🙂 🙂 🙂 !

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Belysning på skullarna var inte prio ett direkt förr….Vi hade med oss ficklampa upp!

    Svara
    • Birgitta

      Jag märker att jag tydligen är så van vid att vara utan ordentlig belysning i och kring stall att jag fortfarande liksom hajar till ibland och tänker ”javisst ja…här finns ju en lampa/ belysning” och jag glömmer många gånger själv att använda den utan famlar lite i halvskumt ljus.

      Svara
  2. Elin

    Glömmer aldrig när vi hade en inackordering för många år sedan. En dag skulle lillasystern i den familjen hjälpa till. När jag kom till stallet så hade hon ströat med hö och fodrat med halm inne i boxen. Jag blev alldeles häpen men deras ponny var jättenöjd förstås.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>