Övernaturligt?

Om man tror på övernaturliga ting….och märk väl….det gör jag inte….så skulle man kunna tro att Baltis är tankeläsare eller att något annat mycket märkligt utspelar sig kring honom!

Det började när jag skrev om att han hade börjat roa sig med att välta ut sin vattenspann, ibland i boxen, ibland i hagen.

Jag hann inte mer än skriva det så slutade han med denna ovana och höll upp ett bra tag. Nu gör han det enstaka gånger i boxen.

Sedan gnällde jag på bloggen om att han smutsade ner sig i hagen; från att ha gjort det dagligen gjorde han så fort jag publicerade inlägget ett avbrott på många dagar och redan då tänkte jag ”ha ha ha…han har läst bloggen och blivit rädd att jag ska sälja honom om han inte skärper sig”.

Igår skrev jag igen om att gossen återupptagit grisandet. Som ”bevis” tog jag bilden ovan klockan 10.40.

Vid intaget runt 18.00 (i beckmörker) planerade jag att helsanera min ponny- av förståeliga skäl!

När jag går in i boxen, med en piggborste i högsta hugg är djuret knappt märkbart lerig!?!? Hur ska man förklara detta?

Det har inte ösregnat, inga stormar har farit fram över hagarna och blåst av all lera och jag kan definitivt inte tänka mig att någon mänsklig hand varken har varit inne i hagen och borstat på djuret eller ens lyckats, ens om någon skulle försöka (B är mycket bestämd på punkten huruvida man ska borstas i hagen eller ej).

Så hur tusan har han lyckats att skrapa av 90% av den lera han så omsorgsfullt bakat in i hårremmen?

Har han hittat en gömma med borstar som någon har dumpat i hans hage och rullat 654 varv över dom?

“It’s for me to know and you to find out” skulle han säkert säga om han kunde (han kommer från Storbritannien så engelska kan han 🙂 ) och jag får väl grunna vidare på min mystiska häst!

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cia Wigström

  Åh, Baltis är en sån där självrengörande häst. Vänta några timmar till så är han ryktad och knoppad också

  Svara
  • Birgitta

   I wish! Tyvärr har han tvärtom tidigare kunnat vara så enormt skitig att detta som hände igår känns som ett ännu större mysterium. Vickster däremot; han kan rulla sig helt omärkligt….en mycket fin egenskap ❤️!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>