Fullt fokus från tränaren?

Pratade nyligen med en annan dressyrryttare som berättade om ett tillfälle då hen kände sig ignorerad av sin tränare som började prata i telefon mitt under träningen.

Det var, så klart tycker jag, respektlöst gjort men det positiva var att ryttaren faktiskt sa ifrån!

För ärligt talat…..hur många gör det? Och hur många gnisslar tänder i det tysta utan att våga öppna munnen?

Jag ska vara ärlig och erkänna att även jag har råkat ut för telefonpratande tränare eller tränare som på andra vis brustit i sitt fokus och uppmärksamhet på mig men jag har varit konflikträdd och inte sagt något (obs; Nina gör aldrig någonsin detta!).

Ryttaren jag pratade med sa något klokt som jag absolut kände igen; att träningen var något som hen verkligen hade sett fram emot, längtat efter och planerat och det kanske är lätt för tränaren att ”glömma” när denne har så många elever på rad?

Att prata med folk på läkaren, prata i telefon, komma för sent till träningen osv…allt detta är exempel på sådant jag och säkert en majoritet av oss som tränar inte vill uppleva från vår lärare och jag hoppas att fler vågar markera att detta inte är ok.

Och att även som ”publik” eller som den som står näst i tur att träna respektera att det är någon annans tid som man inkräktar på om man får lust att börja babbla från läkaren/ till häst! Var tyst och låt alla få den tid de betalar dyrt för!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan.

    Hade för många år sedan en ridlärare ( egentligen en väldigt högutbildad sådan ) som tyckte de var roligare att tala med andra på läktaren eller ibland röka faktiskt. Synd då som sagt hen var väldigt duktig och kunde massor av saker och egentligen var en bra ridlärare. Hen fick väl till slut sluta iaf och de anställde en ny ridlärare.

    Svara
    • Birgitta

      Ibland tappar tränare intresse för själva jobbet så att säga och försöker tjäna sina pengar på lättaste vis om de tillåts. Mänskligt men inte ok.

      Svara
  2. Filippa

    Eller när den som tränade innan kommer in när den lastat sin häst och ”bara” ska prata lite om hur det gick…

    Svara
    • Birgitta

      Verkligen oförskämt rent ut sagt och något jag själv aldrig skulle göra. En del gör det säkert av obetänksamhet och inte för att liksom störa/ förstöra för den som tränar men det är inte ok.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>