Första staketsprängningen

När jag skulle ta in hästarna igår kunde jag konstatera att nedertråden var av och att Baltis mycket lätt hade kunnat gå in till Vicke.

Jag gissar att det är någon dovhjort som tagit sönder tråden och vidare gissar jag att detta hänt efter mörkrets inbrott vilket har gjort att Baltis inte sett att tråden låg nere. Han hade lätt kunnat gå under men verkar ha stor respekt för trådarna.

Jag har inte haft strömmen påkopplad hittills men ska nog börja med det nu även om det säkert inte hindrar dovhjortarna från att strömhoppa (observera ordvitsen) ut och in ur hagarna som de gjorde i somras.

Igår kväll gjorde jag bara en provisorisk lagning i mörkret och blåsten; jag knöt helt enkelt ihop trådarna så att jag skulle kunna släppa ut hästarna i morse innan det hunnit bli ljust.

Men är det något jag har lärt mig av att stå i olika stall så är det att ha ordentlig tråd och definitivt inte göra en massa usla lagningar som inte leder ström så idag blev det skarvning, snyggt och prydligt med de små skarvlåsen som ni kan se på bilden ovan. Enkla att hantera, lagar snyggt och kostar inte en förmögenhet. Finns på bla Granngården.

För övrigt har jag valt en tunn tråd som leder ström mycket bra men som kostar lite mer.

Vår hyresvärd vill inte att vi stängslar med tjocka elrep eller dito band eftersom dovhjortar sedan tidigare fastnat med sina horn och gått en mycket plågsam död till mötes.

Detta vill jag så klart inte medverka till och jag känner definitivt samma sak vad gäller mina hästar även om de just inte har horn 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cecilia Johansson

    Nä fy fan jag hittade en sån död i staketet . Inte mitt staket dock . Var hemskt

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>