Måndag- julpynt

Nog för att jag bor bredvid en skog med en miljon superfina julgranar så långt ögat kan nå men jag kan ju knappast ge mig ut med en såg och förse mig för det 🙂 !

Däremot kunde jag idag såga lite bakom mitt ridhus och det blev både en pyttegran och lite granris:

Lite annat julpynt blev det också: enklaste möjliga eftersom jag slängde och skänkte bort nästan allt när vi flyttpackade vilket jag faktiskt ångrar nu (inte alls likt mig att ångra sånt….).

Dagens ridpass ägde rum i Flyinge där vi tränade för Nina som också red en stund.

Ett nytt aha-moment blev det när Nina påtalade att jag måste tänka på att lyfta inte bara Vickes mage när jag rider utan framför allt hans bröstkorg.

Det syns väldigt tydligt när hon själv rider hur hållningen påverkas av mer lyft bröstkorg och detta påverkar även bjudningen.

Att ”lyfta bröstkorgen” låter kanske flummigt och jag skulle enklast förklara det med att man rider mer samlat och med bilden av att fronten ska sträva mer uppåt vilket man (förhoppningsvis) uppnår genom lätta impulser med skänklarna samtidigt som man har en stadig kontakt i handen så att hästen inte faller framåt och/ eller ökar tempot. Hästen ska således gå mer uppåt än framåt i sin rörelse när skänklarna ger impulser.

Ju mer lyft bröstkorg hästen har desto mer kommer den naturligt på bakbenen där vi ju vill ha den och även om jag inte kan förklara det bra så ser jag det i alla fall hur tydligt som helst vilket hjälper mycket.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>