Onsdag- not lööööving it alls!

Medan Vicke har haft vilodag har hans ägare med make arbetat på desto mer 🙂 !

Allt är inte roligt med hus och egen trädgård, det vet jag sedan jag bodde så senast och kämpade med lövkrattning varje höst.

Vill man inte rensa ogräs kan man undvika att ha en massa rabatter och mest hålla sig till en stor gräsmatta men vad gör man för att slippa löv?

Ja, man kan så klart såga ner alla träd inom synhåll men riktigt där är vi inte ha ha.

Och jag försökte trösta Henrik med att denna syssla trots allt inte är något som måste utföras hur ofta som helst och året runt utan det handlar egentligen om några tråkiga timmar kring denna tiden på året.

Förutom en enorm kvarlämnad trälåda i ena änden av trädgården har vi dessutom mina hål utanför stallet att fylla med alla löven; det hade ju varit ännu jobbigare om vi hade varit tvungna att fylla x sopsäckar och köra iväg med allt till återvinningen.

Nu blir mina hål sakta med säkert igenfyllda även om löven så klart kommer att förmultna i sinom tid och lämna utrymme för ännu mer utfyllnadsmaterial.

Jag passar på att njuta av denna syn tills resterande löv på träden ramlar ner; en sista lövkrattning är planerad till om en vecka ungefär.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Här i Frankrike verkar många köra med lövblås och jag kan säga att det är ruskigt irriterande när man jobbar hemifrån att höra hela dagarna dessa sablans lövblåsar haha.

    Svara
    • Birgitta

      Jag HADE en lövblås för många år sedan men gissningsvis var den för ”svag” för jag tyckte inte den alls hade önskvärd effekt. Hände knappt något när den var igång.

      Svara
    • Birgitta

      Ja, och bra att få mina stora hålor i marken igenfyllda. Dels ser det inte så trevligt ut med stora hål och dels fick jag bygga min provisoriska hage runt dom eftersom jag var rädd att hästarna skulle trampa i hålen och skada sig.

      Svara
    • Birgitta

      Ja, det tipset fick jag ett av de sista åren jag bodde i hus med min fd man och det enda negativa med DET var att jag inte hade vetat om denna smarta åtgärd många år tidigare. Det hade besparat mig en massa jobb.

      Så jag har gjort på samma vis även här ett par gånger och därmed minskat lövmängden betydligt. Men lite får man kratta oaktat, ffa när löv lägger sig under buskar.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>