5 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Det knäppa är att jag var ”rädd” för att fickparkera i hur många år som helst (när jag tog körkort ingick det inte i körskoleutbildningen och min lärare visade mig bara en enda gång ”för skojs skull”).

      Jag undvek fickparkeringar till varje pris och klarade mig i massvis av år, tills jag träffade en kille som bodde i ett område där man fick vara tacksam om man ens hittade en plats att ställa bilen på. Där och då var jag tvungen att lära mig och sedan dess kan jag få in min bil i nästan hur små luckor som helst. Jag är ett proffs ha ha ha.

      Med detta sagt BORDE jag även kunna lära mig att backa med en jäkla transport men jag har ett enormt inneboende motstånd och känner mig helt korkad. Detta är för övrigt den enda anledningen till att jag inte tar utökat B-kort utan i stället köper bilar som får dra mitt 1500-släp på vanligt B-kort.

      Svara
      • Anna

        Haha exakt samma när jag funderar på b96. Dock inte lätt att hitta bilar längre som man får dra 1500 med.

        Svara
        • Birgitta

          Nej, jag veeeet!

          Lite idiotiskt är det att man får dra mitt släp med en 20 år gammal Volvo V 70 tex men inte med en helt ny dito!?!

          Svara
  1. Sandra

    Sen jag fick tips om att hålla handen på ratten nere mot benen (”kl 6” ) när jag backar så går det jättebra! Håller man handen där nere på ratten så svänger släpet på det håll du för handen (och ratten) åt. Känns mycket mer naturligt för mig och tänka så än att hålla uppe på ratten och tänka att släpet svänger tvärt emot det hållet jag rattar.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>