Måndag- fasanföda och ett nytt hemmabygge

Måste börja med att visa er en bild från hundträffen i lördags- den är så rolig tycker jag!

Visst ser det ut som både Molly men framför allt hunden bredvid henne undrar vad i hela fridens namn den tredje hunden sysslar med 🙂 ! Alltså minen på hunden bredvid Molly….jag döööör!

Själv har jag under morgonen avrättat ännu en mus; hörde hur fällan smällde igen när jag precis hade tagit in Vicke i stallet för ett ridpass.

Slängde musen bredvid stacken och red i ridhuset i 45 minuter och när jag kollade ut vid stacken därefter, dvs ungefär en timme senare var musen borta.

Jag tror inte att den återuppstod från de döda och faktiskt inte heller att någon grannkatt redan hade hunnit få vittring på den men däremot misstänker jag starkt att en av de fasaner som är nästan ständigt närvarande vid Ryhus fick sig ett skrovmål för han spankulerade omkring precis i närheten.

Jag har liksom inte tänkt på att även fåglar kan ta möss men så är det ju.

Och ärligt talat struntar jag i vem som äter mina möss så länge det inte är Molly och så länge de inte ligger kvar och ruttnar.

På tal om saker som kan ligga och…tja…kanske inte direkt ruttna men i alla fall skräpa ner så städade jag runt hästarnas däck idag och kunde nöjt konstatera att de verkligen fyller tänkt funktion perfekt.

Den lille är ju en försiktig herre oavsett och har ett mindre däck som dels går att flytta dels inte rymmer så mycket men matkastaren Vicke lyckas faktiskt knappt låta något foder flyga för vinden tack vare hans däcks konstruktion.

Däcket är helt enkelt för djupt och högt så Vicke måste böja sig ner ordentligt över kanten för att äta och lyckas inte strö ut maten från den ätpositionen annat än mycket marginellt. Bra ur en massa aspekter givetvis; jag kan inte se en enda fördel med matsvinn som både grisar ner marken, kostar pengar, fyller gödselstacken och gör att fodret inte hamnar där det ska; i gapet och därefter buken!

I kväll tror jag att Henrik och jag (läs Henrik till 98% och jag till 2 %) kommer att färdigställa ett litet hemmabygge- det var ett tag sedan vi ägnade oss åt amatörsnickeri men den här grejen är både behövd och mycket enkel att tillverka. Ni ska så klart få se den så fort den är provad och klar.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>