Torsdag: förberedelser

Än råder lugnet på Ryhus; jag har sett att det har varit en hel del människor ute och gått som vanligt på helgerna men inget ”pangande” har hörts.

Jag kommer att ta in hästarna lite tidigare och inte runt 18.00 som jag brukar om det skulle börja smälla; det är just nu kopiöst halt på de upptrampade ställena i hagarna och jag vill inte riskera något i mörkret.

Hästarna har ordentligt med mat i boxarna och jag ska stänga stalldörren helt och inte ha den övre delen öppen som jag alltid har så blir det förhoppningsvis bra.

Själv ska jag jobba i natt och kommer inte att fira på något särskilt vis.

Jag passade på att inviga mina bommar som har legat orörda i någon månad; de ska målas ”någon gång” men går så klart att använda oavsett.

Det blev ett jättebra tömkörningspass (det första !!! sedan flytten till Ryhus) där jag slog många flugor i samma smäll.

Jag kunde se hur Vicke rör sig på underlaget och konstaterade att ridhusets storlek, som är en aaaaning för litet för ridning enligt mig lämpar sig desto bättre för tömkörning. Sedan duger det definitivt för mig att rida på, missförstå mig inte men jag skulle inte rekommendera att mer än maximalt 2 hästar motioneras där samtidigt eftersom kortsidorna bara är 17 meter.

Jag tyckte också att allt jag begärde av Vicke genomfördes jättefint; den gamla ringräven hade kunnat trava över bommarna med bindel för ögonen men även galoppjobb, travökningarna och piaffen (som jag tillät honom att gå lite framåt i) såg väldigt fina ut.

Eftersom några whippets skulle låna ridhuset efter oss passade jag på att använda min nygjorda ”planare” och den fungerar precis som jag vill (bilden är från ett annat tillfälle).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>