Hästarna tjänar pengar

Att hästar kostar en jäkla massa pengar vet alla som någonsin haft ett sådant djur i sin ägo men att de tjänar pengar har få upplevt, i alla fall om man äger en ridhäst på hobbynivå.

Jag vann några tusen under x år med Heron som tävlade massor och med bra resultat men nu har faktiskt även B och Vickster lyckats skrapa ihop några hundralappar var 🙂 !

I förrgår kväll fick jag åter besök av några gödselköpare som fyllde ett släp med hästarnas ”produktion”.

Trots att många skottkärror rullade ut från Ryhus syntes det knappt något på min välstampade gödselstack och som alla med hästar vet; tillverkningen är igång 24/7 så det är ingen risk för driftsstopp 🙂 !

Jag tycker det är jättekul med dessa kunder; jag får träffa lite trevligt folk på behörigt avstånd, min stack minskar och det blir några kronor till hästarnas morötter.

Köparna tycker det är trevligt med en liten utflykt på landsbygden, de får se var deras ekologiska gödsel produceras och kan själv välja vad och hur mycket de vill släpa hem. Win-win på alla fronter!

4 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Jag tar bara en symbolisk summa förvisso; 10:- per svart sopsäck (som jag tillhandahåller) eller 100:- för ett fullt, valfritt släp.

      Jag är ju lika glad över att bli av med gödseln som de som hämtar den är att få den.

      Mitt alternativ är att betala en foderproducent i närheten att hämta gödseln med traktor och lastare men dels kostar detta runt 1000:-/ timme och framför allt blir det ganska stor åverkan på gräset framför gödselstacken som han måste köra på för att nå gödseln.

      När vi flyttade hit var stacken precis tömd och det var enorma traktorspår kvar som ännu syns till viss del och försvårar gräsklippningen en hel del.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>