Tillbakablickar: hästen som ville bli körhäst

För ett tag sedan, medan jag mockade mina hagar, ställde sig B flera gånger väldigt nära kärran, ungefär så som ni ser på bilden.

I hans fall tror jag dels att det handlade om att han ofta är väldigt sällskaplig när man utför just denna syssla och dels kanske att han ville ha något att klia sin rumpa mot 🙂 !

Men när jag såg honom kom jag att tänka på ett minne som jag inte tänkt på på hur många år som helst men som jag hade lite roligt åt på den tiden det begav sig:

Om jag hade min dåvarande häst Heron uppbunden på stallgången medan jag mockade och skottkärran stod någonstans bakom honom trampade han omkring ända tills han stod med båda bakbenen mellan skalmarna.

Då fick han liksom ro och eftersom han vanligtvis var mycket stillsam skojade jag om hans beteende och undrade om han kanske hade någon önskan om att spännas för en vagn och bli körd 🙂 !

Det var verkligen enda gången han steppade omkring på gången men så fort han stod mellan skalmarna var han hur nöjd som helst 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>