Måndag- akta er för Travelstart och Ryan Air

Kolla vilken fin bild jag tog på min Fluff idag ❤️ !

De som känner mig vet att jag är så långt ifrån en ”ponnyryttare” man kan komma; jag red inte ens ponny som tonåring och känner inte en sekunds lust att rida på B över huvudtaget men ibland när vi står och gosar i hagen får jag faktiskt lust att bara hoppa upp på hans rygg 🙂 🙂 🙂 ! Den liksom nästan ropar ”hoppa upp” ha ha ha!

I stället för att hoppa upp på B har jag tränat för Nina och fokuserat på….surprise….skolorna i allmänhet och slutorna i synnerhet.

Idag har jag också ägnat en liten stund åt att tjafsa med Travelstart som vi bokade vår Londonresa med förra våren.

Resan blev inställd pga Covid och extremt lång story short så har vi fortfarande inte fått tillbaka en krona.

Travelstart hänvisar till Ryan Air som vi skulle ha flugit hem med och Ryan Air…ja, dom skulle jag kunna skriva en bok om.

Ja, jag vet att lågprisbolag som dessa är ett helvete att ha att göra med och att man kan förvänta sig vad som helst så det behöver ni inte påpeka…

Bara att fylla i deras ”refund application” är så skrattretande eller tragiskt så det finns inte ord.

Jag gissar att 95% av alla kunder som inte har flera tusen att återkräva helt enkelt ger upp för bortsett från ett formulär ska man även bifoga diverse bilagor (kopior på pass, hyreskontrakt och fan och hans moster) och jag är övertygad om att personer utan internetvana kroknar omedelbart.

Första gången jag skickade alla bilagor fick jag besked att jag skulle få svar ”snart”; när jag hörde av mig efter över 1 månad påstod man att alla bilagor inte var skickade (bullshit) men det hade man inte ens orkat meddela mig så hade jag inte själv hört av mig kunde jag ju vänta till döddagar….

Ett ”smart” sätt att spara pengar på kunder som ger upp….

Nej, nu ska jag inte orda mer om detta eftersom mitt blodtryck skjuter i höjden bara av tanken och tro mig…det handlar inte längre om pengarna (ganska liten summa) utan principen.

Jag ska berätta mer om jag någonsin får tillbaka en enda krona men jag tror snarare att jag kommer att ”die trying”.

21 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annelie Magnuson

    Väntar själv på 24.000:- för flygbiljetter med Thai Air som vi bokade hos Ticket för ett år sen. Skulle rest i december, blev avbokat i september. Nu har vi reklamerat kortköpet hos kortutgivaren (SAS Eurobonus mastercard). Vi har ju inte fått det vi betalat för. Hoppas nu att de drar tillbaka betalningen till Ticket och att vi får tillbaka hela summan. Så sjukt att inte resebyrån behöver ta ansvar – varför ska man då köpa genom resebyrå?

    Svara
    • Birgitta

      1000% WORD på din sista mening!

      Och skitsnacket att Travelstart har ”så mycket att göra med alla avbokningar att man måste räkna med att det tar tid” är ju bara skrattretande.

      Dels är Travelstart inte något mega-bolag i Sverige som liksom varannan människa bokar genom dels borde vilket bolag som helst hinna ikapp med sina avbokningar efter nästan 1 år när de gissningsvis knappt haft några NYA bokningar att hantera under samma tid.

      Nu har Travelstart dessutom dragit ner på sin telefontid till 2 sketna timmar om dagen och ibland får man då prata med någon som sitter i ett annat land och pratar engelska.

      Huuuuur lätt är det för Oskar 78 år med 7-årig folkskola att förklara sin frustration och alla turer under 1 år på engelska undrar jag? Hade detta hänt mina föräldrar tex hade de varit ”till råttorna” då de varken kan engelska eller har sådan internetvana att de vet hur man skannar dokument osv.

      Och som sagt; i mitt fall handlar det om småpengar men i ert fall….24.000…det snyter man inte ut ur näsan precis…..

      Svara
  2. Minstral

    Som vanligt så nöjda med Apollo som betalade tillbaka efter några månader.

    Svara
    • Birgitta

      Henrik och jag har bokat via Tui och Apollo fler gånger och ibland ”hånats” lite av andra för att vi inte bokar hotell och flyg själva för det är ju så bra gudbevars och charter är så förutsägbart bla bla bla….

      Ja, vara hur det vill med den saken men jag kan nästan svära på att detta klydd aldrig hade uppstått med varken Apollo eller Tui.

      Svara
  3. Petra Özmehak Stylin

    Lägg där till Travellink… Vi har fortfarande inte fått tillbaka våra pengar för flygbiljetter mars/april 2020..

    Svara
  4. Petra Özmehak Stylin

    Vi vet att flygbolaget har betalat tillbaka pengarna till Travellink, men gång på gång så säger dom att dom inte fptt/ ska lägga ett ärende till sin ekonomiavdelning.. Har till och med fått bankens referens nr från flygbolaget som jag gett till Travellink, utan resultat..

    Svara
  5. Dagge

    Fick utan större problem tillbaka några tusen för en Malagaresa med Norwegian. Air France och Lufthansa håller däremot inne pengarna i form av en Voucher som gäller i ett år och därefter skall man kunna få det utbetalat. Det får jag ta itu med i april typ …

    Svara
    • Birgitta

      Jag hoppas att det straffar sig för de bolag som agerat ”skit” och att de tappar kunder framöver.

      Att allt möjligt försenas osv pga Covid tycker jag är absolut rimligt att beakta men därifrån till att tex ställa sådana krav på de som vill ha återbetalning att de ger upp är bara oförskämt. Exempelvis vill Ryan Air ha ett dokument som styrker min boendeadress, typ ett hyreskontrakt.

      Ursäkta men vad i helvete har detta med återbetalningen att göra? För övrigt har jag hunnit flytta sedan resan bokades och det är dessutom min man som står på kontraktet för både tidigare och nuvarande bostad.

      Och att som Travelstart skylla på hög belastning efter 1 år då i princip ingen bokat vanliga (ej affärs) resor är ju bara skrattretande….

      Svara
      • Dagge

        Ryan Air är ett skitbolag ur så många olika aspekter. Undviker att åka med det. Travelstart har jag aldrig hört talas om faktiskt.
        Håller med dig om förhoppningen att de straffas ordentligt för sitt agerande genom minskad business.

        Svara
  6. Sue Zana

    Ge inte upp! Var på dom som en igel och låt som inte komma undan! Klart man ska ha pengarna tillbaka!

    Svara
    • Birgitta

      Jag ÄR en igel men önskar ibland att jag bara kunde släppa detta och inte vara så jäkla principfast.

      Detta har tagit massvis av timmar i anspråk redan och mental ilska, frustration osv. ”Pengamässigt” är det definitivt inte värt det eftersom det bara handlar om någon tusenlapp.

      Men när jag utsätts för sådan fräckhet kan jag bara inte rycka på axlarna…

      Svara
  7. Emily Jensen

    Usch. Använder därför aldrig resebyrå utan bokar direkt hos flygbolag, hotell, etc.

    Svara
    • Birgitta

      Tyvärr tror jag inte att det hade hjälpt i detta fallet. Både SAS som vi skulle ha flugit till London med och Ryan Air som vi skulle ha flugit hem med har hittills inte betalat tillbaka en spänn.

      Att Ryan Air är ökänt sedan gammalt visste jag men jag trodde bättre om SAS.

      Svara
      • Emily Jensen

        Ja det håller jag med om. Vi flyger alltid SAS när det går, aldrig haft några problem…

        Svara
  8. Sue Zana

    Jag förstår…och tänk vad mycket pengar de tjänar på kunder som bara inte orkar mer…

    Svara
  9. Anneli Kristensson

    Tror det är Ryan air svärmor med krigar med. Vi skulle åkt till Barcelona i april 2020 men det ställdes ju så klart in! Men hon har krigat sedan dess och det är en hel del pengar! Så nu har jag för mig att de ligger ett ärende i Danmark.

    Svara
  10. Marlene Engström

    Alltså – fattat att SAS också strular, men Ryan air har haft då dåligt rykte i många år – varför ens tro det kommer funka? Och flygresor kommer säkert bli rätt rejält dyrare framöver, av många skäl. Res på annat sätt!

    Svara
    • Birgitta

      Om du med ”res” menar ”flyg med annat bolag” så håller jag med i sak.

      Att vi valde Ryan air denna gång var för att de hade bäst avgång för en kortresa som liksom var tvungen att klaffa med mitt jobb så att jag slapp ta semester vilket är lite svårare när man jobbar natt.

      Och som sagt är det långt ifrån bara Ryan air som krånglar….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>