Mer om billiga stallhyror

Ett ämne jag berört tidigare flera gånger men jag blir verkligen helt fascinerad över denna typ av ”affärsverksamhet”.

Jag skriver ordet affärsverksamhet inom citationstecken för det ÄR uppenbarligen inte detta utan något annat; kalla det välgörenhet eller kompis-arrangemang eller jag vet inte vad. Och det otroliga är att det i vart fall i Skåne vimlar av detta!

För i min värld är en affärsverksamhet vinstgivande men det enda man möjligen vinner med inackorderingar i vissa stall är sällskap och hjälp vid semester eller med något annat som man inte kan/ vill/ hinner sköta själv.

Och visst; det sistnämnda kan absolut vara värt en hel del beroende på hur ofta och mycket det ska göras men när jag läser stallplatsannonser läser jag nästan aldrig några krav på motprestationer så att säga utan bara vad man får, oftast för inga pengar alls!

Idag läser jag om ett litet stall där man får hösilage, spån (!) och dagliga utsläpp för 2000:-!

Såvida tillgången på foder och strö inte är kraftigt begränsad torde vinsten bli någon hundring!

Vicke äter ensilage för över 1000 spänn i månaden och då är det ändå inga enorma mängder till hutlös kostnad och spån är ett dyrt strömedel så vida man inte råkar bo granne med en såg (och hur många gör det….).

En förklaring kan kanske vara att man behöver sällskap till sin egen häst men själv hade jag tyckt att detta kändes på tok för osäkert, i alla fall om man har en häst som Vicke som inte ens kan lämnas en timme utan sällskap.

Vad gör man om inackorderingen vill flytta akut? Man kan ju knappast förbjuda det?

Nej, jag får fortsätta att fascineras över hästvärldens märkliga prissättning där en del saker tycks orimligt dyra medan annat än näst intill gratis!

En kommentar

  1. Lotta Svensson

    Jämfört med att man köper träns eller täcken eller dyra andra märkesprylar för tusentals kronor.
    Men inte gärna lägger dessa pengar på stallhyra (eller träningar, eller liknande)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>