Tisdag- nytt lunchställe, en stolt hästägare och lite ridhushunderhåll

Idag provade Henrik och jag en för mig ny restaurang med lunchservering; Gastro Gaspari.

Stället ligger mycket nära där jag tränar för Nina, mitt i Flyinge by och serverar lite ”finare” mat. Jättegod spätta ser ni på en av bilderna!

Hemma kände jag mig väldigt stolt över Vicke som valde att överbevisa mig när jag tänkte ”här går nog hans gräns för vad han accepterar”.

Som ni kan se om ni tittar noga hade vi en grävskopa precis utanför ridhuset och den lät en hel del och svängde med skopan hit och dit men jag kunde trots det rida ett kortare och bra pass.

Här kan ni se vad grävskopan sysslade med!

När vi flyttade till Ryhus fanns här ett gammalt igenväxt dike ur vilket jag släpade ut hur mycket gamla grenar, murknade små trädstammar, sly och jag vet inte vad.

Nu återstod bara en massa ogräs, ännu mer sly och gammalt, äckligt regnvatten som pressade på mot fasaden eftersom diket inte längre fyllde (observera ordvitsen) den tänkta funktionen.

Här ser ni en någon månad gammal bild på hur det såg ut även om den verkligen inte visar omfattningen av det som nu åtgärdats.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Caroline Johansson

    Alltså jag är SÅ avundsjuk på dig! Två hästar och ett eget ridhus! Är inte ett dugg missunsam, men varje gång du pratar om/visar gården så får jag nästan tårar i ögonen av hur perfekt det är för småskaligt och självständigt hästägande. I min värld är det dessutom bara + att det är en ”hyresrätt”. Kostnaden för att hyra en sådan där grävskopa för att fylla ett dike är ju något en gärna slipper, bland mycket annat som kommer med en gård, men som knappast kan ligga på en hyresgästs ansvar. Gäller såklart att man både som hyresvärd och hyresgäst månar om gården och kommer överens, men det verkar ni ju göra kan bara gratulera till ert fantastiska boende!

    Svara
    • Birgitta

      Tack snälla du för din fina kommentar.

      Alla som kommer hit, oavsett ärende säger typ ”vilket paradis”.

      Och jag fattar absolut att jag är extremt lyckligt lottad som fått denna möjlighet, om än sent i livet. Hade jag varit 30-ish hade det varit ännu bättre 🙂 !

      Att vi hyr är nästan en förutsättning höll jag på att säga; vi hade aldrig haft råd med ett sådant här ställe annars. För precis som du påpekar så finns det alltid saker att åtgärda varav en del är rätt så kostsamma.

      Vi är i alla fall väldigt bra hyresgäster eftersom vi är väldigt rädda om vårt boende och också bidrar med egna arbetsinsatser vad gäller en del som vi inte hade behövt.

      Jag hoppas att jag får njuta av denna högvinst länge- jag har haft häst i över 30 år och stått inackorderad lika länge och ibland fått utstå en del inte så trevliga saker så det känns lite som att ”det är min tur nu” 🙂 .

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>