Mer om att sälja gamla djur

I förra veckan diskuterade vi det här med att sälja gamla hästar….

Nu ser jag denna annons och jag ska erkänna att min första tanke är ”vore det inte bättre att denna hund fick somna in”.

Att en hund ens blir 18 år är i min värld extremt ovanligt, redan 15-åriga hundar är väldigt gamla och många uppnår inte ens denna ålder.

Jag vet att jag propagerade för att man inte alltid ska avliva gamla hästar men en hund som är 18 år torde motsvara en häst som är över 30 och där någonstans går väl också min gräns.

Hur tänker ni?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Nej detta tycker jag inte är ok. Ett så gammalt djur bör slippa stressen att komma till ny ägare. Det finns ju dessutom sjukdom även om hunden är pigg och glad.
    Gissningsvis tillhört gammal ensam människa som inte längre lever eller fått flytta till hemmet och det blir nog stor omställning att komma till annan. Bättre få somna in lugnt och stilla tycker jag.

    Svara
  2. Carina

    Tror inte man kan säga nej eller ja i denna fråga. Beror på omständigheterna, kan kanske leva något år till hos någon annan. Kanske pensionär som inte vill skaffa någon valp/yngre hund.

    Svara
  3. Karolina Capelli Lindholm

    Men lillan gumman…. hade jag inte haft en vovve hade jag tagit denna gamling på en gång…

    Men generellt sett håller jag med dig!
    … varför avlivas den inte…
    18 år lixom
    De brukar va halvdöva, utan tänder osv

    Svara
  4. Marie Ultege

    18 år är verkligen väldigt gammalt för en hund. Mycket tveksam till omplacering. Jag gillar äldre djur men någon måtta får det vara.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>