Hund utanför affären?

Häromdagen läste jag om en hundägare i Malmö som hade fått sitt djur stulet utanför en livsmedelsaffär en söndag kväll vid 20-tiden.

Som tur var fick historien ett lyckligt slut; någon hittade hunden bunden vid en bänk i en park några timmar senare.

Men som alltid när sådant händer (för det gör det med ojämna mellanrum) tänker jag: ”hur vågar man ens binda sin hund utanför en affär”?

Att man kan tycka att man borde kunna göra det utan att någon ska ta sig friheten att sno ens djur är sin sak men det tyckandet har man inte så stor glädje av när man står där utan hund…

För så känner i alla fall jag; min tilltro till mänskligheten är inte tillräcklig för att jag skulle ta risken.

Inte inne i en storstad i alla fall.

Lika lite som jag skulle lämna bilen olåst ens för några minuter eller lämna kvar min plånbok/ telefon i densamma.

Kanske är jag cynisk, överdrivet rädd eller bara realist? Hur skulle ni göra?

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Skulle heller aldrig binda hund utanför affär, allra minst i en storstad. Även förr typ på stenåldern när jag var ung och det inte var så att folk stal hundar tyckte jag illa om det. En hund som sitter fast känner sig trängd och lätt hänt att någon oförsiktig som ett barn blir biten. Plus att jag har inte tror att hunden tycker det är så kul utan tom stressande.

    Svara
  2. Madeleine

    När mina föräldrar köpte rottweiler för säkert 10-15 år sedan blev de varnade att aldrig lämna henne utanför affären eftersom sådana hundar stjäls för att man ska öva sin ”kamp”-hund på den. Och jag tror ju inte det blivit bättre sedan dess. Hade aldrig lämnat en hund själv utanför oavsett ras.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer helt av alla skäl du anger Minstral.

      Och ibland är ju vädret inte heller så lämpligt; att se en av köld (rädsla också måhända) darrande hund är hjärtskärande. Likaså hundar som skäller konstant där de står fastbundna.

      Svara
  3. Jenny Hamberg

    Det händer att jag binder mina utanför affären här i byn, men aldrig på sommaren när det är mycket turister här. Då är det frågan om att jag kvistar in och köper ett paket grädde eller nåt, betalar och går ut. Detta i en by med 120 invånare och alla vet såklart vems hundar det är (”de spinkiga hundarna” vet ju alla vilka de är!).

    Jag skulle däremot ALDRIG binda dem i ett större samhälle och definitivt inte i Malmö. Inte bara att de kan bli stulna, utan folk kan vara elaka mot dem och allt möjligt.

    När jag bodde i Malmö hade jag en MYCKET lydig vallhundsblandis som jag ibland lämnade utanför kvartersbutiken, men då okopplad.

    Svara
    • Birgitta

      Jag resonerar likadant.

      Det är tyvärr skillnad på storstad och landsbygd.

      Skulle aldrig lämna bilen olåst i Malmö,,låser den aldrig här hemma….

      Svara
    • Birgitta

      Henrik resonerar likadant.

      Nu tror jag inte att just whippets är så stöldbegärliga men man vet aldrig så klart….

      Svara
  4. Annelie Wendt

    Jag skulle aldrig lämna hundarna bundna utanför affären här i byn ens. Just för att folk kan vara elaka. Eller nån unge som ska klappa. Men jag kan lämna dem i bilen utanför affären i byn. Det skulle jag inte göra i storstad.

    Svara
  5. Magdalena Nordsäter

    Skulle aldrig någonsin ta den risken. Hund får stanna hemma, hållas av sällskapet eller sitta i bilen om vädret tillåter.

    Svara
  6. Linda Stridh

    Skulle aldrig lämna min hund utanför en affär o gå in o handla. Riktigt idiotiskt och taskigt mot hunden.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>