Kan du säga förlåt?

Konstig fråga måhända men detta är faktiskt ett fenomen jag stött på ibland; människor som tycks helt oförmögna att be om ursäkt eller säga förlåt.

Att säga förlåt ska inte förväxlas med att ”erkänna att man har fel”- man kan absolut tycka att man har rätt i sak men bör ändå, anser jag, kunna be om förlåtelse/ ursäkt om man vet att man sårat något annan.

För mig är det inget konstigt att be om ursäkt och det tar varken emot eller får mig att känna mig som att jag har ”gett med mig” eller vad man nu kan ha för bevekelsegrunder för att agera annorlunda.

Alla är vi människor, vi kan göra fel och gör det också.

Man är inte en sämre person om man erkänner sina brister, det är den som styvnackat vägrar att se sin del i när man ibland sårat andra som borde fundera över sitt agerande. Tycker jag.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia Wigström

    Ja, ber om förlåtelse om jag gjort fel av någon anledning.
    Ibland kan det ju vara så att man inte har samma åsikt som någon och denne tycker att den har rätt och att man ska be om förlåtelse, men nej det gör jag inte. Däremot kan jag prata med personen i fråga och berätta att vi har olika syn på saken. Det är ju helt ok att ha olika åsikter eller hur

    Svara
    • Birgitta

      Absolut är det ok att ha olika åsikter!

      Och man kan ibland också omedvetet såra någon och vet man inte att man gjort det är det ju svårt att be om ursäkt/ förlåtelse.

      Men jag råkade själv nyligen ut för att en person gjorde mig ganska ledsen vilket jag var väldigt tydlig med till personen. Respons: NOLL och sådant fattar jag verkligen inte.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>