En affärsidé att baxna över

Sitter och läser nedanstående text på en ”Varningssida” på Facebook; som ni kanske vet finns det x sådana där.

Sidor där man varnar för oseriösa säljare, stallägare och gud vet allt….

Just denna text nedan är något av det fräckaste jag läst; jag vill knappt tro att någon kan vara så….utstuderad….eller…ja, jag vet knappt vad jag ska kalla det.

Om texten är helt sann och utan överdrifter etc så tycker jag fruktansvärt synd om både hästen som utsatts och ägaren och den enda trösten är att ”projektet” inte hann pågå väldigt länge.

Att man vill tjäna pengar på sin egen häst har jag inga åsikter om så länge det är inom rimliga gränser och för hästen godtagbara förhållanden; jag har tex en vän som ibland ger lektioner på sin dressyrhäst och får väldigt bra betalt för det.

Man kan ibland också pga tex sjukdom eller plötsligt inkomstbortfall känna sig tvungen att ”låna ut” sin häst för att man inte kan eller har råd att själv ta hand om den.

Men att som i exemplet nedan ha hur många medryttare som helst till en och samma häst, som dessutom har haft en skada…nääää.

Läs och förfasas:

Lånade ut min häst på foder till en kvinna vid namn XX i början av december för lättare ridning och sällskap pga en tidigare gaffelbandsskada som stod i kontraktet och som jag informerade väl om.
Nu har jag hämtat min häst då det uppdagats att XX hyrt ut min häst Wille till 8 olika medryttare som betalat mellan 700kr-1000kr var i månaden, samt till ryttare som fått rida per timme för 350kr.
Det är totalt utan min vetskap och hon har hela tiden hävdat att det är bara hon som sköter hästen.
Jag har fått kontakt med medryttatna samt schema och kontrakt hon skrivit med minderåriga och vuxna så det stämmer.
Hon nekar att hästen haft medryttare.
Att hästen har en skada har inte nämnts alls för någon ryttare.
Den belastningen på en häst med tidigare senskada är totalt oansvarigt och helt hänsynslös.
Hon har även en häst vid namn XX.
Jag vill verkligen varna andra här att inte låna ut sin häst till henne.

En kommentar

  1. Madeleine

    Man undrar ju hur mycket den stackars hästen har gått om det är sant. 8 medryttare OCH lektioner? Måste ju bli riden ett par gånger om dagen alla dagar i veckan? Ganska orimligt för en oskadad häst att plötsligt gå så mycket och eventuellt utan vilodag och för en skadad häst är det naturligtvis fruktansvärt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>