Onsdag- teknikens under

Först en liten bild på kungen av Ryhus tagen när hovslagaren var här sist.

Vickster undersöker om man på något vis kan ge den lille ett tjuvnyp i häcken.

Det är för övrig något han försöker med så fort han får chansen, det där med tjuvnypen. Inte för att B verkar bry sig särskilt mycket….han kastar sig inte iväg i panik precis…

Hur som helst så har jag ridit i ridhuset idag eftersom det är fortsatt fruset och jag trodde aldrig att jag, ridhusälskaren nummer 1 skulle säga det men nu längtar jag faktiskt efter att kunna utnyttja min utebana. Delvis för att den är en hel del större än ridhuset och ska man jobba med bjudningen som jag ju gör mycket inbjuder inte små ytor till detta precis. Men kan man rida på det lilla kan rida på det stora tänker jag ändå. Och det kan jag 🙂 !

Idag har jag också deltagit i en digital kurs i brandskydd- tänk vad mycket man kan göra över nätet i ställer för olika fysiska möten. Så klart inte bara av godo men i pandemitider är detta perfekt tycker jag som dessutom slapp köra flera mil fram och tillbaka. Bra för min bensinräkning, bra för miljön och sparade säkert 1 timmes körning!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jessica

    Baltazar fick alltid tjyvnyp av inackorderingen hemma när han passerade dennes box, han är nog van stackaren

    Svara
    • Birgitta

      Men lille pojken….

      Ibland när jag ska ta ut Vicke till hagen låter jag honom sticka in huvudet till B och då kan han mycket väl nafsa efter B. Fast B står ändå kvar och verkar inte så brydd men jag skulle nästan önska att han gav sin stora kamrat ett rejält mothugg…då skulle han nog svimma av förvåning! Han är så van att älskas av alla den stora luffaren….

      Svara
  2. Filippa

    Det behöver ju inte vara ”tjuvnyp” som så, utan gammal hederlig socialisering. Hästar är ju knäppa.

    Svara
    • Birgitta

      Jamen precis! Sådant där ”valacks-gnabb” à la ”vi kan väl dra i varandras grimmor för att det är kuuuuul”.

      Vicke må vara kung på Ryhus men jag är drottningen som regerar och jag skulle aldrig tillåta att han högg ”på allvar” eller på annat sätt försökte skada den lille. Och Vicke ÄR i grunden en mycket snäll häst bortsett från om en artfrände försöker ta hans mat men det är ganska naturligt tycker jag.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>