Lite mindre fluff

Min enormt fluffiga ponny börjar bli mindre fluffig; med andra ord har hans pälsfällning börjat.

Jag gläds mycket åt detta; absolut inte för att jag ser fram emot någon månad med tonvis med päls som ska borstas bort utan för att pälsfällningen i sak är ett sundhetstecken.

Jag kan inte mycket om ponnys i allmänhet och cushings i synnerhet men har fått veta från de som är kunnigare att just pälsfällning, eller avsaknad av den är en varningsssignal som man ska se upp med.

Äldre hästar kan ha svårare för att fälla av men i alla fall förra året genomgick Fluffen en fantastisk metamorfos. Från rullande hårboll till elitponny-utseende! Tyvärr höll den superkorta, glänsande pälsen inte i sig jättelänge men jag har sett den och vill så klart se den igen.

Och hur mycket jag än älskar helklippta hästar och avskyr att stå och dra av hår-sjok från en lerig ponny så är det ändå skillnad mot om det hade varit Vicke.

Dels är det ju faktiskt en mindre ”yta” på B än Vicks och sedan ska jag vara ärlig och erkänna att min borstning inte är minutiös eftersom jag dels inte ska lägga sadel på den lille dels vet jag att han kommer att rulla sig exakt lika grisig redan nästa dag.

En kommentar

  1. Cia Wigström

    Vi har en nordsvensk med rejält fluff i stallet… så jag kan liksom inte med att klaga över mina killar ( varmblodstravare travare o halvblod).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>