Fredag- det som göms i snö och gratis gym

Medan det vackra djuret har vilodag idag har hans ägare slitit som vore hon på ett gym.

Och det är så jag väljer att se mycket av mitt arbete på Ryhus i allmänhet och stallet i synnerhet; som gratis träning i stället för att gå på gym som jag aldrig lyckats fastna för trots att jag provade rätt länge.

I stället för att gymma, eller för all del sitta i soffan med I-paden i knät (det gör jag redan massor….) så finns det alltid något att bränna kalorier på och idag, i det fantastiskt underbara vårvädret valde jag att kratta bort lite löv och grenar utanför stallet samt att ”samla stenar”.

Marken på Ryhus innehåller mycket sten och de dyker upp precis överallt där man sätter spaden i vad man tror är jord.

Och även om gräs döljer mycket så är det också förrädiskt när man kommer körande med gräsklipparen och kör på stenar överallt.

När vi fick tillträde förra våren var mycket igenvuxet, det växte meterhöga brännässlor över stora ytor, gamla grenar, löv och jag vet inte allt förfulade utemiljön och det blev enorma högar av trädgårdsavfall som lämnade Ryhus i en stor container.

Då doldes en del av all möjlig växtlighet som nu, när det är mer upprensat har poppat upp.

Att rensa bort alla stenar som ligger överallt ser jag som en långtidsprojekt som man får ta pö om pö och idag hittade jag också större och mindre delar av någon gammal markduk som stack fram lite här och där vid lösdriften och som jag slet loss och fyllde en hel sopsäck med.

Så nu känner jag mig ganska mör i kroppen, främst efter allt stenlyftande.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>