Söndag- skakigt

Tja…just idag stämmer denna bilden hyfsat och av olika anledningar.

Väderleksprognosen hade hotat med en jäkla massa regn precis hela dagen och jag hoppades in i det sista på ett mirakel men tyvärr….väldigt snabbt efter morgonens utsläpp började det snö-regna, först lite försiktigt men snart allt intensivare.

Till slut var det som om det regnade is och när jag gick ut i hagarna för att ge hästarna lunch skakade båda, Vicke trots att han var helt torr under dubbla regntäcken!

Jag vet att hästar kan skaka/ darra för att hålla värmen och inte för att de håller på att frysa ihjäl så det behöver ni inte påpeka men det är inget jag vill se oavsett.

Och precis där går definitivt min gräns för när det är dags att ta in djuren, oavsett klockslag så jag plockade in dom och så fick de stå i stallet i 2 timmar tills vädret hade lugnat sig.

De som hade bokat ridhuset för hundaktiviteter idag var nog nöjda med valet av dag och jag som hade planerat att rida ut valde inte göra det!

Vickes strosande upp och ner i hagen räcker absolut som enda ”motion” mer än en dag i veckan om det skulle knipa och det utnyttjade jag idag!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Tog in mina vid 12 och de var inte ett dugg sugna på att komma ut igen. Pysslade lite med svanstvätt och borstning. Det där med att vissa menar att det är okej att de skakar är helt befängt. De får låsningar i kroppen och Diva får även kolik då hon står och skakar och spänner sig och då drar upp buken. Jag tror säkert att skakandet har någon funktion men det innebär inte att det är behagligt eller optimalt för dem.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer till 500% och fick nästan dåligt samvete fast den lille bara darrade väldigt lite och slutade direkt han kom in i stallet. Vicke ryste rätt rejält i jämförelse men slutade tack och lov efter 3-4 minuter.
      De gick glatt ut igen när det hade slutat regna men hade verkligen inte dött av att stå inne hela dagen om det hade behövts. Ingen av dom blir det minsta otålig av att stå på box.
      Läser ibland om de som har hästar som måste vara ute nästan dygnet runt eftersom de annars ”står och hoppar” i boxen men har själv aldrig haft en sådan häst tack och lov.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>