Torsdag- vimsig

Jag brukar oftast ha väldigt klart för mig hur morgondagen ser ut men igår fick jag ett infall och kollade i min digitala almanacka.

Och tur var väl det…jag insåg att den träning jag var helt säker på skulle äga rum på fredag var idag!?!

Det hade verkligen varit både pinsamt och försmädligt om jag inte hade dykt upp på avtalad tid; det har faktiskt aldrig någonsin hänt mig på över 30 år.

Nu blev det således träning som vi hade bestämt och det gick mycket bra. Nina red en stund vilket hon inte gjort på ett tag och som vanligt tyckte jag att det är väldigt lärande att se ”vad som händer” när hon sitter upp.

Idag var det framför allt ”lyfta magen” som hon är på mig mycket om (Vickes mage då ha ha ha) som syntes så tydligt vad hon menar och framför allt vad Vicke vill göra när hon med sits och skänklar får honom att dra upp den. Vickes försvar mot att han tvingas bli uppkortad och samlad är att han då vill ”dra sig lång” i fronten, liksom lägga sig på framåt- jag kan inte förklara det bättre men det syns som sagt väldigt tydligt fast det inte är några stora grejer eller blir något bråk. Och när man har sett det är det lättare att vara vaksam på dessa försök när man sitter i sadeln.

Innan jag körde till träningen hade jag en liten stund över i stallet och passade på att tvätta av den lilles boxväggar lite. De var bara lite dammiga av att han gissningsvis gått emot dom när han har haft sin lerinpackning på sig 🙂 och det gick bort med varmvatten och en svamp.

Jag måste passa på att ge båda gossarna en virtuell guldstjärna för att ha låtit bli att bita av en ens en träflisa i boxarna.

Inte för att Vicke någonsin gjort detta så att jag har sett det….och jag sprutade en massa anti-bit på allt trä innan jag flyttade in hästarna. Men det är borttvättat vid det här laget så jag är nöjd med att väggarna ändå får stå i fred.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>