Fredag- det lilla

Idag är en sådan där dag då jag påminns om hur tacksam man kan vara för de små tingen och mina tankar beror säkert delvis på det underbara vädret.

Jag har sagt det många gånger förut; detta är den absolut bästa årstiden i Skåne!

Jag tror att hästarna skulle hålla med mig; de är helt fixerade vid det lilla gräs som börjat poppa upp och att det inte finns en enda insekt i luften är säkert en enorm bonus.

Den lille har fällt sin hårrem väldigt selektivt vilket tex innebär att nästan hela huvudet är utan mammutpäls (men såååå grått) medan andra kroppsdelar fortfarande svämmar över av både lösa och fasta hår 🙂 .

Eftersom B bara får ”låtsas-mat” när hans mycket hårdare arbetande kamrat äter mellis fick han idag hälften av en ”provpåse” av något foder från Börjes. Att något som mest ser ut som nerklippt hö kan vara så gott tänkte jag men han slickade krubban såååå njutningsfullt.

Själv har jag ägnat mig åt ett njutningsfullt pass på utebanan och därefter en lika njutningsfull lunch med min man. Det är sådana småsaker som kan glädja mig enormt; god mat och ett bra ridpass 🙂 .

Mindre njutbart men något jag ändå ville göra var att rensa bort ytterligare stenar från olika delar av Ryhus…de finns ”överallt” och jag vill helst inte köra på dom när det blir dags att ta fram gräsklipparen.

Om ni någon gång behöver stenar så är ni välkomna till Birgittas Sten AB- gratis leverans utlovas på plats 🙂 .

Det bodde ju hästägare på Ryhus i många år före oss och jag hittar fortfarande isolatorer på alla tänkbara och otänkbara platser. Jag vet inte hur många jag har bänt eller skruvat loss….

Högen med trädgårdsavfall fortsätter att växa och ska inom kort forslas bort.

Avslutningsvis en bild på snabbspringaren som jag knappt hann fånga med mobilen.

Att vädret är sååå mycket mer lämpat för en whippet med krav är väldigt tydligt eftersom hon nu kan vara med i och kring stallet långa stunder medan hon för bara några veckor sedan ville fly in i huset som om fan var efter henne 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva Dahlman

    Vilken underbar dag för Er alla !
    Våren är bäst – jag märker att både jag och lille hunden vaknar pigga och glada tidigt på morgonen!
    På tal om trädgård- har 3/4 äppelträd där all frukt förfars varje år.
    Kanske något vi ska plocka i lådor i höst och köra ut till hästarna??

    Svara
    • Birgitta

      Det kan ni absolut göra- Vicke är från dag 1 hos mig storkonsument av äpplen när det är säsong.

      Jag brukar försöka hitta folk som skänker bort frukt där jag åker och plockar- tycker det är så synd att det bara ruttnar bort.

      Men jag förstår också att alla inte kan ta tillvara på allt.

      I somras/ höstas var jag hos en familj i Veberöd som hade ett träd som gav mer frukt än jag någonsin sett. Jag plockade bokstavligen över 100 kilo i omgångar och det var som en ”piss i Nilen”….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>