Söndag- grisligt…..jag menar gräsligt!

Idag var jag med om en ”naturupplevelse” som jag gärna hade varit utan.

Jag var precis på väg att hoppa upp i sadeln på utebanan när en bekant dök upp för att hämta lite halm till sin täckodling.

Jag ville rådfråga henne om en ”trädgårdsfråga” så jag kallade på henne i stället för att sitta upp och det kan ha förhindrat att jag hade flugit i backen eller fått mig en skentur….

För medan vi står och pratar så dyker det från ingenstans upp….SJU vildsvin…och de springer över först Baltis och sedan Vickes hage, dvs typ 150 meter från oss.

Jag har bara sett vildsvin en gång tidigare och ni som har läst bloggen i många år minns kanske hur det slutade!

Min snälla häst skenade på en grusväg medan jag satt och skrek ”ptroooo” i full panik!

Då lyckades jag stanna honom en hårsmån från en metall-färist som, om han hade fastnat i den, tveklöst hade slitit av hans ben och jag var fullkomligt skakig efteråt.

Nu flyttade jag kort därefter från stallet vid stod i då av andra anledningar men jag ska villigt erkänna att jag INTE red ut med glädje och utan nervositet efter detta debacle.

Då började hela skenturen med att Vicke säkert kände doften av svinen och började fnysa så där jättehögt som uppskrämda hästar kan göra men jag fattade inte vad det var förrän jag såg 3 vildsvin galoppera över en åker bredvid grusvägen vi var på. Hade jag haft mitt ponnyhack då hade jag högst troligt inte kunnat stanna hästen och som sagt…det kunde ha gått fruktansvärt illa.

Idag, när jag stod bredvid Vicke på marken och de 7 kräken sprang förbi blev han faktiskt inte synbart rädd alls- han tittade länge efter dom men stod stilla. Till och med den lille som definitivt har dramaqueen-gener var lugn; kanske gick allt så snabbt att de inte förstod vad som hände?

Själv hann jag knappt hala fram telefonen så bilden ovan är urusel men tro mig…den föreställer några av svinen.

Jag hoppas verkligen att detta var en engångsföreteelse men det är väl tveksamt?

Mycket lugnare var det att plantera dagens blommor, de av mig inte så omtyckta tagetesen men vad gör man när det är så få blomster som dovisar ratar 🙂 ?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Misstänker att det är hur mycket grisar som helst där du bor, du har nog bara haft turen att inte se dem.

    Svara
    • Birgitta

      Att de i alla fall finns på bara någon kilometers avstånd vet jag med säkerhet och där får de gärna stanna….

      Svara
  2. Kristina Stenzel Huke

    I bokskogen finns det många vildsvin. Ganska ofta man ser någon eller iallafall hör dom!!! Ökat lavinartat dom sista åren, tyvärr. Massa tar det med ro om vi möter några. Alouette vände på en femöring, och så var man på väg åt andra hållet i full sken.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>