Living on the edge eller använd näsan

Härom dagen gjorde jag våfflor på (laktosfri) mjölk som hade gått ut i datum 14 dagar tidigare 😱!

Mig säger detta mer om hur ofta vi lagar mat/ använder vissa saker i kylen än att jag tog en risk/ gjorde något äckligt.

Som alltid när det gäller mat tycker jag att man ska lita mer på sina sinnen än på datummärkningen; jag har (så klart) slängt grönmöglig leverpastej tex fast den enligt datumet skulle vara ok och använt mig av en del torrprodukter vars bäst före datum inföll många månader tidigare….

Avdelning I lived to tell 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Filippa

  Just mjölk är det ju dessutom nästan omöjligt att bli förgiftad av… det luktar och smakar rejält dåligt långt innan det ens blir farligt, och när det är farligt är det mögligt osv och dricker man det då får man skylla sig själv. Blir galen när folk häller ut mjölken eller vägrar dricka den efter bäst före trots att den UPPENBARLIGEN är ok.

  Smetana, gräddfil mm mm, allt gjort på ”sur” mjölk.

  Svara
  • Birgitta

   Inlägg som dessa skriver jag ibland delvis för att försöka få eventuella ”matkastare” att kanske ända uppfattning och delvis för att provocera lite.

   För det slängs på tok för mycket fullt ätbar mat pga rent trams.

   Är man osäker så är det så klart säkrast att låta bli, liksom om man har en väldigt känslig mage, är utomlands bla bla bla men att bara kasta en blick på en förpackning, konstatera att den gick ut i datum igår och direkt förpassa den till soptunnan….jag det är rent ut sagt provocerande så länge det finns folk som går hungriga.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>