Fredag- hålligång

Jag fortsätter att njuta av årstiden och kan knappt sova ibland ; jag vill liksom bara upp och sätta igång med alla möjliga projekt.

Jag släppte ut hästarna redan vid 5 och därefter har jag mer eller mindre hållit igång hela dagen.

Dagens tema har varit blommor; jag har besökt några plantshopar och överväldigats av utbudet.

Det är en jäkla tur att dovhjortarna liksom begränsar vad som är lönt att köpa; annars vet jag inte hur det hade slutat för det finns ju hur mycket fint som helst att välja på.

Lavendel äter de jäklarna tack och lov inte så det köpte jag rätt många plantor av.

Blommorna i krukan på bilden sjunger på sista versen så någon av lavendelplantorna kommer att hamna där och jag har redan satt några i 2 stora lerkrukor utanför ridbanan.

Förra året hade vi så mycket jobb med renoveringen och allt kring detta att jag knappt hann titta på tex trädgården men nu ser jag verkligen hur fint det är när tex plommon och äppelträdet blommar.

Vår intention har redan innan vi flyttade hit varit att ha utomhusmiljön så lättskött som möjligt utan en massa tidskrävande och framför allt tråkigt arbete med ogräsrensning i en massa rabatter tex.

Så vi har ju mest gräs som kan klippas med åkgräsklippare och nästan alla blommor i krukor.

Bortsett från allt pyssel med blommor och plantering har jag målat dörren ut mot gödselstacken; den andra dörren; ”in/utgången” till stallet målade vi ju igår.

Jag tycker att man får väldigt bra utdelning på förhållandevis lite nerlagd möda genom att måla med Falu rödfärg och har lite svårt att förstå att inte fler tar sig tiden/ besväret.

Många stall(byggnader) är ju målade med denna kulör och ser efter en tid lite eller mycket ”sjaviga” ut om man inte bättringsmålar då och då, det är ju ganska naturligt. Men som sagt kan man ganska enkelt få det mycket finare om man bryr sig men där är man så klart olika.

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Jag håller med Dig ! Det är en fantastisk årstid och man vill verkligen ta tag i alla projekt som man alltid har med hus och trädgård.
  Ja i ditt fall en hel gård med stall och hagar…
  Även om det alltid är jobb när man bor i hus så är det betydligt lättare om man först rensar upp och gör det så lättskött som var och en önskar. Vissa gillar rabatter andra inte !
  Och sen löpande håller efter ! Än att det plötsligt utvecklats till ett oöverstigligt projekt!!

  Svara
  • Birgitta

   På gott och ont kan jag inte slappna av och lata mig/ göra ingenting om saker behöver fixas hemma. Då hinner det inte gro igen/ bli oöverstigligt.
   Det viktigaste tycker jag är att man mår bra av hur man själv lever och har en partner som accepterar detta och helst är likasinnad.
   Jag skulle tex aldrig kunna leva med en ”slarver”.

   Svara
   • Eva

    Det är nog mest på ’gott’ ?! Känner själv att jag allmänt mår mycket bättre om det är ordning omkring mig. Och håller man efter dagligen så blir det inte så betungande. Vill ogärna gå och lägga mig med disk i köket tex. Det är mycket skönare att gå och lägga sig och känna att ’allt är iordning ’.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>