Experiment

Har man gott om tid, inte blir förtvivlad om det misslyckas och har hur mycket yta som helst kan man prova att odla allt möjligt på alla möjliga vis.

Internet vimlar av tips på hur man odlar ”icke traditionellt”, dvs inte i ett grönsaksland eller dylikt.

Nu är det tips om tillväxt i krukor, hinkar, Ikeapåsar, direkt på gräsmattan och så klart det mest förekommande; i pallkragar.

Jag tänkte prova att odla morötter, potatis och lök…enkelt och framför allt; det går åt.

Året jag odlade tomater kunde Henrik knappt hålla jämn takt med tillväxten och då talar vi ändå inte om några jätteskördar.

Här några exempel på mina experiment; jag lovar att uppdatera er kring hur de fortlöper:

Potatis som är satt i en av föregående hyresgästers kvarlämnade pallkrage full av framför allt förra höstens löv. Resten är lite jord och överst halm.

Morotsfrön satta i mineralspannar.

Potatis satt i en IKEA-påse med lite jord, halm och gödsel.

Traditionellt planterad lök i pallkrage (den borde ha bäst förutsättningar tänker jag).

Tomatplanta jag fått.

På tal om just tomater; är det bara jag som så att säga har blivit mer medveten de senaste åren eller har försäljning/ uppdrivning av dessa röda klot ökat explosionsartat?

Jag kan inte minnas att det såldes tomatplantor i varenda liten ICA-butik för kanske 10 år sedan?

Jag har även lagt en delad cocktailtomat i lite jord och ska försöka driva upp en planta ur dess frön. Än så länge nothing.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>