Fredag- tantvarning

Vad har hänt med bebis-Birgitta som oftast känner sig som…tja….inte en bebis precis men som en 35- åring?

Nu suckar jag hänfört över mitt blommande äppelträd eller över krukan på bilden nedan….

Jag har dessutom på fullt allvar blivit sugen på att skaffa mig ….nej…inte en häst till….inga nya ridbyxor….men ett växthus! Jisses! Snart vill jag väl köpa stödstrumpor och en käpp också…

Äh….jag hoppas att ni förstår att jag skojar; man kan så klart vara intresserad av allt möjligt i alla möjliga åldrar. Men hade någon sagt det här med växthuset för ett år sedan hade jag gapskrattat!

Hur som helst…det är väl roligt att man kan få nya intressen….

Vicke har ridits på utebanan och stod sist jag såg honom och käkade gräs.

Nina påtalade igår att jag nog får börja passa hans vikt vilket jag själv noterade för några dagar sedan och drog ner på kraftfodret rejält.

Just Vicke har absolut inga anlag för att bli fet så jag är inte orolig, han får ju vanligtvis både olja, sojamjöl och mycket betfor förutom havren så stryper jag allt detta ska det nog bli bra.

Båda hästarna matvägrar nästan vad gäller ensilaget i boxarna så gräset föder dom fullt tillräckligt verkar det som.

Den lille är sitt vanliga fantastiska jag; han har liiiite päls kvar att fälla innan jag ska ta lite kort och visa er skönheten ❤️!

På tal om skönhet såg jag banne mig en räv i morse!

Snacka om att det är rena Noaks ark här!

Harar, fasaner, dovhjortar, vildsvin, sorkar, räv och eventuellt även…..VARG!

För några veckor sedan sa Henrik att han hade sett en räv och lyckats ta kort på den.

När han visade mig det mycket suddiga kortet taget på långt håll frågade jag ”är du säker på att det inte var en varg” och ju mer Henrik har funderat desto mer tvivlar han på sin ursprungliga tanke.

Det djur han såg var som en gigantisk schäfer medan räven jag såg var mindre än Molly i mankhöjd….viss skillnad! Och varg har observerats inte jättemånga kilometer från Ryhus.

Vi får väl se vad som dyker upp härnäst…..för min del räcker det utmärkt med mina vänner dovisarna!

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda Ferne

  En bra idé med växthus! MEN odla bara det ni äter, sätt inte 10 stycken av allt Råd från en som har över 200 plantor av olika slag hemma nu…

  Svara
  • Birgitta

   Du kan vara helt lugn!
   Jag har bara satt lök, potatis, morötter och kålrabbi. Morötterna är till hästarna, kålrabbin till mig och lök och potatis använder vi en hel del.
   Blir det tomater får Henrik äta dom.
   Något annat tänker jag inte odla just för att det inte kommer att användas.

   Om jag någon gång köper ett växthus kommer det nog mest att vara till vackra blommor.

   Svara
  • Birgitta

   Fördelen är att hästarna kan äta både små, krokiga och på annat vis ”konstiga” morötter och dessurom även blasten.

   Svara
 2. Lizette

  Min man har alltid sagt att jag har ”svarta fingrar” och jag kan nog hålla med honom. Men så började jag odla lite i ett mini växthus i plast och fick mersmak. I fjol fick jag ett ”riktigt växthus” av min man ( konstigt nog)
  Nu tycker jag/ vi att det är jätte roligt och vi odlar bara det vi äter. Har även sex pallkragar där vi odlar morötter, lök och potatis. I växthuset är det tomat, gurka och paprika samt basilika och mynta.

  Svara
  • Birgitta

   Även om det måhända är inbillning smakat det godare med det man odlar själv. Och vi som har så mycket yta….då känns det nästan ”onödigt” att inte odla något litet i alla fall.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>