Att inte bara äta med munnen

Gott!

Häromdagen, då en kvarterskrog vi ofta besöker serverade kålpudding som dagens slog det mig att jag ”inte bara äter med munnen” och jag ska förklara vad jag menar.

En del rätter vägrar jag att ens smaka på för att de ”låter äckliga” (Birgitta 6 år har talat) och där kommer tveklöst BLODKORV som nummer ett. Att stoppa något i munnen som heter något med BLOD….brrrr….Dessutom ska vi inte tala om utseendet! Som något helt sönderbränt!

Så jag styrs både av vad mat heter och hur den ser ut och har kanske därför (säkert) gått miste om en del delikatesser.

Att äta rått kött/ fisk skulle inte falla mig in, inte ens en blodig biff så sushi som många älskar har jag aldrig smakat.

Har ni liknande mat-issues eller är ni mer nyfikna och vill prova, om inte allt så mycket?

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Det stämmer!! Jag är fortfarande 2 år när det gäller mat. Vill inte äta något som jag i tanken kan härleda till ’små söta djur’ eller kroppsdelar eller blod.

  Svara
 2. Anna Ask

  Jag är inte så knusslig med att äta ”konstig” mat, jag är nog mer kräsen med smaker och dofter. Jag tycker till exempel att persilja smakar blod (men jag älskar blodpudding) och att koriander smakar tvål. Tycker inte heller om hela smakfamiljen pepparrot/wasabi/senap…

  Svara
 3. Eva

  Är absolut inte känslig för smaker . Men vet att tex koriander verkligen är antigen /eller. Jag älskar det. Min man hatade det. Ju konstigare och starkare desto bättre. Dock har jag ett absolut NEJ – ostron och kräftor . Dock gärna havskräftor.
  Har nog mer problem med ’varifrån ’ allt kommer. Kommer förmodligen helt sluta äta kött så småningom – inte av något miljöskäl. Mer att jag tycker synd om djuren.

  Svara
  • Birgitta

   Jag kan möjligen äta räkor i en maträtt (en paj tex) men att sitta och sönderdela detta djur eller exakt lika hemskt, kräftor, och sörpla innehållet….allt det finns verkligen inte i min värld. Jag får spykänsla bara av tanken….

   Svara
 4. Eva

  Precis- Jag älskar räkmackor men vill inte veta ’vägen till tallriken’. Skall vara färdigskalat o klart!

  Min man o hans kollegor älskade kräftor . Ledde till årlig kräftskiva
  här hos oss.
  Dessutom gillar jag heller inte öl och snaps.
  Dessa ’firma fester’ slutade alltsom oftast med att jag fick ta hand om en sjuk hund som någon ’idiot’ försökt mata med kräftor .
  Så i mitt fall finns det många skäl att inte gilla kräftor .
  Herregud- Du behöver inte vara Einstein för att inse att – tom mage- snaps o kräftor- går åt skogen.

  Men tyckte ändå inte om dessa kräftor innan heller.
  Äckliga små djur .

  Svara
  • Birgitta

   Kanske har det med min icke-svenska uppväxt att göra men att titta på när människor suger ut inälvorna på kräftor är för mig urläbbigt!

   Svara
   • Eva

    Jag är helsvensk men har inte växt upp med kräftor/ kräftskivor ??!
    Det närmaste jag kom var en delikat skaldjurssallad med välrensade räkor och krabbkött. Den hade jag gärna ätit igen.
    Men att sitta och suga ur inälvor ??!!!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>