Tisdag- upphittat träd och gräsfrossa

Tyvärr stämde väderleksprognosen och det har regnat nästan hela dagen.

Jag var precis ute och tittade till de täckeslösa hästarna som alltså stått i regn i många timmar och kunde konstatera att gräs är ett universalmedel.

När hagarna inte består av en massa färskt gräs får hästarna lunch runt 14-15 och tro mig….man kan knappt öppna ytterdörren förrän Vicke står i givakt i väntan på maten.

Regnar det som idag är det inte ovanligt att man ser 2 ihopkurade figurer som står i ett hörn i hagen och ser världsfrånvända ut.

Nu när det finns gräs kan man spankulera omkring bäst man vill; lunchen är indragen och ingen bryr sig och även en så här trist dag står hästarna med näsorna i gräset mitt i hagarna! Perfekt!

Jag kan inte påstå att min lust att vistas utomhus är särskilt stor när det ösregnar men jag tog i alla fall ett litet varv för att inspektera mina odlingar 🙂 !

Dessa potatisar frodas än så länge utmärkt i en pallkrage som till 90% består av gamla löv (resten är jord, gödsel, halm och gräsklipp) men de var förgroddade hos en gödselköpare och fick därmed ett litet försprång. Jag hoppas att de fortsätter att växa så här bra.

Här lite grönt som kommit upp från några cocktailtomater jag klöv och satte i jord- tveksamt om det kan bli tomater av detta men försöka duger….

Och så det upphittade äppelträdet!

Hur konstigt det än kanske låter så förstod jag först nyligen att vi tydligen har ytterligare ett äppelträd, det på bilden.

Förra sensommaren och hösten plockade jag äpplen från två träd i trädgården; det ena gav inte så jättemånga äpplen men de var ur ”hästätarsynpunkt” helt ok medan det andra trädet hade fler men mindre och lite ”tristare” äpplen.

Att trädet på bild blommade kan jag absolut inte minnas och jag kan garantera att det inte gav ett enda äpple; det hade jag märkt eftersom det står utanför stallet. Dessutom krattade vi bort en massa löv under trädet på hösten och borde väl om inte annat då upptäckt eventuell fallfrukt.

Det hör till saken att trädet till stor det bokstavligen överskuggades av ett mycket större träd som växte bredvid och detta träd fälldes förra hösten. Kanske kommer detta träds frånvaro att göra så att det blir äpplen år? Återstår att se men det är så vackert under tiden i alla fall.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>