Otydligheter i TR

Varje år brukar det komma några eller många förändringar i TR och ibland har man även passat på att ändra i de befintliga dressyrprogrammen.

Pga tävlingsstoppet som pågått en längre tid har i alla fall jag inte engagerat mig i ovan särskilt mycket men när detta nu är hävt började jag titta lite närmare på vad som gäller numera.

När jag kom till den del som handlar om förändrade kvalregler tänkte jag först att jag måste vara ”trögfattad” för jag förstod ärligt talat ingenting men när jag hörde av mig till en dressyrdomare och därefter en annan mångårigt tävlande bekant (tillika med gedigen högskoleutbildning så hen borde fatta skriven tex ha ha ha) och båda inte heller begrep vad det stod blev jag irriterad.

Sökning på nätet gav samma resultat; många ryttare som ”fattade nada” och då har det verkligen gått överstyr känner jag.

Om så många personer, oberoende av varandra inte förstår vad som gäller kan man ju bara spekulera i vad detta får för konsekvenser!

Dels kommer det att läggas massor av tid och frustration på att försöka ta reda på fakta och inte ”killgissa” dels finns en stor risk att ryttarna anmäler sig till klasser de inte är behöriga att rida.

Och vem ska kolla det och vad händer om någon trots allt slinker igenom?

Ska man få böter? Bli ett ärende i disciplinnämnden?

Hur mycket extraarbete kommer detta att vålla i sekretariaten?

Vad händer om någon kommer till en tävlingsplats och någon där upptäcker att ryttaren är ”felanmäld”? Gissningsvis är det ”bara” att köra hem utan att ha fått starta men hur kul är det?

Jag VET att det är ”ryttarens ansvar” bla bla bla men om så många genuint inte förstår vill jag verkligen uppmana Ridsportförbundet att ”göra om och göra rätt”!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>