Onsdag- invigd

I morse invigde Vickster den tredje hagen och jag undrar vad alla dovisar som stod inne i den tänkte när han kom intraskande. Förmodligen ingenting- de lever i god harmoni med hästarna och gör som de vill; flyttar sig om de känner för det och stannar kvar om de inte har lust att gå 🙂 . Om ni förstorar bilden ser ni några av dom utanför hagen!

Det värmde i alla fall gott i mitt hjärta när jag såg Vicke lägga sig ner efter några timmar och ett bra pass på utebanan; detta var något jag inte såg en enda gång på 6 år innan flytten till Ryhus.

Den här vackra superponnyn fick också byta hage och går nu i den hage Vicke tidigare gick i.

Som ni kanske ser har det lilla livet fällt av 98% av sin hemska ragg och jag kan inte se mig mätt på honom. Inte nog med att hans hovar har en mycket bättre kvalitet än Vickes; sommarpälsen är helt fantastisk och han ser klippt ut på halsen medan Vicke, som egentligen har fin hårrem ser ut som en lurv i jämförelse. Hur f…n är det möjligt? B är ju snarare en ”ur-ponny” än någon smäcker, framavlad korsning som ser ut som en miniatyr av ett fullblod???

Eftersom Vicke aldrig har varit så rund som han är nu (jag vill inte kalla det tjock/ fet men välnärd 🙂 ) har jag bestämt mig för att strypa den fria tillgången på ensilage eftersom risken finns att en öppnad 150-kilos bal hinner bli dålig i värmen när hästarna är så mätta av gräs.

Nu blir det i stället trist hö som jag erfarenhetsmässigt vet att ingen av dom kastar sig över men antingen får de äta det som serveras vid intag eller så får de vänta på gräset utomhus; ungefär där går min gräns för hur bortskämda de får vara ❤️!

2 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Jag har precis varit ute och tagit in hästarna och dagar som dessa så har i alla fall JAG en drömtillvaro!
      Strålande solsken, fläktande vindar, inga insekter, allt grönskar, syrénerna sprider goda dofter…..

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>