Trädgårdsjobb vs dressyr

Igår, medan jag röjde upp ytan ni ser på bilden ovan slog det mig att trädgårdsarbete har en hel del gemensamt med dressyr!

1 Att hålla en hög nivå på sin naturtomt är precis lika tidskrävande som att ha samma nivå på dressyren. Det är ett never ending arbete med båda och precis när man känner sig färdig/ nöjd med ett visst moment dyker det upp något annat som behöver tas om hand.

2 När man är mitt uppe i sitt trädgårds- eller dressyrarbete är det lätt att glömma hur det ”var” tidigare, vad som var ett problem, vad man ville förbättra osv.

Och för en utomstående kan detta vara ännu svårare att se.

Tittar man på bilden ovan kan man tex tänka ”usch vilken tråkig yta” om man inte vet att det har sett ”tusen” gånger värre ut innan jag ryckte loss hur mycket nässlor som helst, klippte ner massvis med döda grenar på busken osv. Så förbättringen för mig som VET hur det såg ut innan är enorm medan ytan för en utifrånbetraktare kanske ser bedrövlig ut.

Och så är det verkligen med dressyr också! En dålig galopp har kanske varit ÄNNU sämre, en nästan obefintlig travökning kanske inte var någon ökning ALLS tidigare osv.

3 Den tredje saken jag bittert erfor igår var att man bör ha rätt utrustning både när man rider och jobbar i trädgården annars kan man få ont/ skada sig både här och där!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>