Tystnad ska råda!

Instämmer helt och pratar aldrig med folk i hissen.

Var för många år sedan sambo med en man som helt naturligt gjorde detta (pratade med folk i hissen) vilket jag tyckte var såååå konstigt 🙂 🙂 🙂 . Å andra sidan arbetade han som säljare…. 🙂 !

Känner i igen bilden eller pratar ni också glatt på med ”främlingar i hissen” 🙂 ?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Ask

    Just hiss åker jag inte så ofta men om det är i huset där jag bor säger jag åtminstone ”goddag” och ”ha en fin dag” (alltså på franska då givetvis), samma sak på jobbet till exempel. Men om det till exempel är i en affär eller i metron så skulle jag inte säga något.

    Tycker nog att det är lättare på franska än på svenska dock, vet inte om det är för att artighetsfraser är vanligare här eller om det är för att jag fortfarande känner att jag ”spelar teater” när jag pratar franska.

    Har dock inga problem med sådana som vill småprata i hissen så länge det inte är en snuskgubbe eller liknande.

    Svara
  2. Eva

    Intressant diskussion! Tror det är annorlunda utomlands. Kommer ihåg när jag flyttade hem från två långa vistelser i usa och hälsade på folk i hissen att alla tyckte jag var märklig ?! Dessutom vistats mycket i Frankrike genom åren och där är det som Anna säger man säger alltid goddag godmorgon mm . Men inget mer tycker jag. I Sverige är det annorlunda. Dock hälsar man alltid kort på andra hundägare om man är ute på promenad med hunden. Men kort.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>