Måndag- frukost och mellis

Dagar som dessa, när man kan sitta ute i underbart väder och äta frukost efter att alla stallsysslorna är avklarade och hästarna betar nöjt önskar jag banne mig inget mer av livet!

Joooo…..jag önskar att dagens inköp:

…..dessa fina blommor…..inte hamnar som mellis i gapet på dovisarna som as we speak ligger och jäser i Vickes hage…säkert 30 stycken.

Kanske planerar de nya nattliga räder mot Ryhus men det slog mig faktiskt också att jag inte behöver göra det krångligare än vad de är….bara lite mer tidsödande:

Jag kan ju faktiskt ta in krukorna över natten och så är det problemet löst!

Jag gav Vicke en vilodag efter gårdagens fina arbete- jag kunde ha ridit ut men tror inte han är ledsen över att slippa skritta ut i skogen i den värme som råder.

Just nu är det faktiskt näst intill insektsfritt vilket förvånar mig men det gör också att jag inte behöver spraya hästarna med Ultra Shield som är det som hjälper bäst tycker jag.

Vicke är bara sprayad 2 gånger hittills och den lille inte alls men båda går med flugluvor nästan varje dag eftersom det främst är där jag ser insekter (på deras ansikten).

Luvorna, som är köpta på Gekås för runt 70:- är superbra; lätta att sätta på, har inte gett tillstymmelse till skav och skyddar även öronen.

Vicke har 2 eller 3 gånger genom åren fått ett rinnande öga sommartid (försvinner direkt med salva men ändå så onödigt) så luva vill jag använda så fort det behövs medan jag helst inte vill sätta på honom flugtäcke även om jag har två stycken som legat oanvända i flera år.

Jag tycker dels att han har täcke på sig så stora delar av året ändå och dels sitter de inte superbra vid rullning och många timmar ute.

På tal om absolut ingenting måste jag visa en bild på min viktigaste älskling trots att jag mest tjatar om hästarna och doggy:

Den här mannen har börjat spela golf…..måhända en ny Tiger Woods i sin linda 🙂 ?

9 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Lustigt att du nämner det för just idag tipsades jag om detta medel där jag köpte blommorna.

      Fast snålheten satte in, för de 275:- medlet kostade kan jag köpa rätt mycket nya blommor….

      Svara
  1. Anna Ask

    Själv kämpar jag mot sniglar och bladlöss, bladlössen försvann dock med såpvatten och en rejäl dusch med vattenpistolen… Men sniglarna (snäckor kanske det heter snarare när de har skal) hjälper inget mot känns det som, jag har nu mycket mordiska känslor gentemot dem.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det finns många djur som är värre än dovhjortar!

      Framför allt vildsvin som kan förstöra extremt mycket gräs på väldigt kort tid.

      Sedan är jag mycket tacksam att slippa mördarsniglar som kan föröka sig fullkomligt okontrollerat! När jag läser om folk som dödar dom i tusental ryser jag…..

      Svara
      • Anna Ask

        Kommer aldrig glömma när jag jobbade i Lund och en kollega bokstavligen halkade in på kontoret och tjoade att hans skor var alldeles hala av snigelslem för han hade trampat på varenda mördarsnigel han såg från busshållplatsen till kontoret… Så äckligt hahaha.

        Svara
        • Birgitta

          Rys!

          Just när det gäller mördarsniglar verkar människors ALL känsla för djurvälfärd försvinna.

          Man klipper sönder djuren, dränker dom i giftiga vätskor och jag vet inte allt…..

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>