Onsdag- damm och ett möjligt rovdjur

Nu börjar det märkas att det inte har regnat på många dagar; dels börjar gräsmattan anta en gulaktig ton och dels är min utebana ganska dammig.

Jag ”räddas” av att jag ju alltid rider ensam, hade vi varit flera som red samtidigt hade det nog yrt upp en hel del damm omkring oss men nu märks det faktiskt inte mer än ytan inte är riktigt så fast som jag vill ha den.

Jag kommer inte att salta banan oavsett; det känns som för mycket pengar när det inte stör mer än så här och dessutom löser sig allt (även saltet ha ha ha ) med minsta lilla eventuella nederbörd.

I morse började Molly skälla utanför stallet; ungefär som hon endast gör om hon ser/ hör någon som hon inte känner.

Men jag kunde inte se en enda människa eller något annat konstigt hur jag än tittade fast hon skällde flera gånger med små pauser.

Efter någon timme sprang hon ut på ett stort gräsfält vid vårt hus och jag gick efter.

På en plats låg hälften av en dovis-bebis, hade jag inte sett bak-klövarna hade jag trott att det var en stor hare men halva kroppen saknades (huvudet framför allt) och den såg ut att ha ätits på nyligen med ”färskt”, rött kött.

Nu undrar jag om det kanske var en räv eller rent av varg som strök omkring och åt på dovisen och att det var detta Molly reagerade på eller är det för långsökt?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annelie Magnuson

    Lo äter på det sättet – halva kroppen i taget. Men de brukar nog inte vara ute på dagen. Kan Molly ha skällt på något annat djur som var där och passade på efteråt?

    Svara
    • Birgitta

      Allt är möjligt….har ju själv sett räv en morgon och min man har sett vad vi i efterhand är hyfsat säkra på var varg (också tidig morgon). Vildsvin har jag också sett men de äter väl inte kött på det viset?

      Svara
    • Birgitta

      Ja, hon ”okynnesskäller aldrig någonsin….bara om någon knackar då dörren, kommer körande ända upp till stallet och liknande.

      Svara
  2. Helena Tang

    Jag vet inte om vi har lo såhär långt ner, men en räv eller två kanske, om huvudet var borta med, har säkert tagit hem till lyan och bebisarna.
    Varg är jag rätt säker på att huvudet hade varit kvar

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>