Precis som jag vill ha det

Blir alltid så glad när jag ser mina hästar!

Och bilderna illustrerar som rubriken säger precis så som jag vill ha det med just dessa två.

Jag kommer kanske/ troligen att resonera annorlunda om jag köper andra hästar (yngre tex) men just dessa 2 vill jag ha åtskilda på detta vis även om det retar en del eller de tycker synd om dom.

Jag tycker inte ett dugg synd om varken Vicke eller den lille, tvärtom. Jag anser att de har ett underbart liv och långt, långt bättre än många andra hästar.

Genom att ha dom i skilda hagar kan båda två välja att vara nära eller till och med klia varandra (eller bitas för all del) men de kan också gå undan precis när de vill utan att riskera att förföljas av en efterhängsen eller måhända bråk-sugen individ.

Jag noterar att hästarna vid vila ofta står så här medan de övrig tid, dvs merparten, går på helt skilda håll, ibland väldigt långt ifrån varandra.

Så jag tror inte att de saknar möjligheten att tex beta tätt ihop men skulle de göra det är det ju bara för båda att äta utmed det strömlösa staketet som skiljer dom åt.

Jag tycker absolut inte att alla hästar mår bäst av att gå ensamma i hagen; yngre djur behöver tex röra på sig mer eftersom man inte ”rider dom trötta” på samma vis som vuxna hästar men att tex riktigt gamla djur ska vallas omkring av yngre förmågor är heller inte eftersträvansvärt för mig.

Man får göra det som känns bäst för en själv och sina djur så länge det inte strider mot djurskydd osv- det är nog där jag vill sammanfatta mina åsikter i detta ämne som många har massor av åsikter kring.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Jag är helt övertygad om att Dina hästar har det bättre än de flesta andra hästar. Bilderna talar sitt eget språk. Reagerade först och trodde faktiskt de var i samma hage ??!
    Men förstorar man bilden ser man tråden. Tror inte de lider av att gå separat. Det är ju egentligen bäst ur skadesynpunkt !
    Hade min gamla gamla fux Halifax på bete med jättestora Gigant – en sommar i Gessie. De gick ihop på MCR. Men redan efter första natten ringde stallägaren och berättade att halifax en riktig ful sårskada precis vid ögat. Jourveterinär och massa pyssel med såret i värmen. Så jag hade gjort precis som Du om det fungerar.

    Svara
    • Birgitta

      Att ha häst är i allt en enda stor jäkla risk och om man vill kan man oroa sig konstant.

      Jag, som oroar mig NÄST intill konstant har genom min hästhållning i alla fall försökt att eliminera EN riskfaktor – att hästar skadar varandra.

      Och ja, jag anar att det TROLIGEN/ kanske hade gått utmärkt att släppa ihop mina två men eftersom det fungerar ypperligt så här så chansar jag inte. Och varje gång, och det är ganska ofta, jag läser om hur andras hästar skadats/ skadat andra får jag vatten på min kvarn och väljer att fortsätta som jag gör.

      Hade jag ansett att mina hästar mådde dåligt hade jag gjort andra val (så klart).

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>