Onsdag- hö

Först en ponny-rapport:

Den lille verkar vid mycket gott mod och jag får passa honom så att han inte återupptar sin gamla vana att försöka smita ut ur boxen!

Det är tur att han äter långsamt för han får bara 5 kilo hö och börjar se rätt så uppdragen ut; han är tyvärr inte mycket för att dricka så det skulle ju bara fattas att han får kolik….

Jag måste tänka på det jag redan skrivit som svar till några kommentarer; att det utan tvekan är helt underbart att han svarat på Metacamen men att han trots allt har en massa smärtstillande i kroppen.

Så det kanske inte är så konstigt att han kan vända och gå fint i boxen; det är när Metacamen ska minskas i dos och sedan tas bort som vi verkligen kommer att se vad som händer.

Idag har jag varit och köpt hö ”på fältet” och av en höproducent där jag tidigare haft häst två somrar i rad.

Balarna var tyngre än jag förutsåg och tog dessutom mer plats än jag begrep på förhand så lång historia kort; en fick åka bil hem!

Inte alls vad Birgitta vill ha i sitt fordon men ibland har nöden ingen lag även om hela bagageutrymmet är ”nersvinat”. Usch!

Men nu har jag i alla fall mer vettigt foder över sommaren; det vore vansinne att öppna mina 150-kilos ensilagebalar och behöva slänga massor pga värmeutveckling.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Caroline Johansson

    Förstår dig verkligen och att en inte vill dra för stora växlar på någonting, men vi sitter ju här vid våra skärmar och hejjar. Allt positivt du skriver blir en knuten näve och ett ”yes!”. Men såklart har du rätt i att det är först när det smärtstillande börjar gå ur kroppen som en får ett ”äkta” utgångsläge.

    För vätskan: kan du blanda ut vattnet med typ fun light äppejuice, som inte innehåller socker?

    Svara
    • Birgitta

      Jag har kvar en del av Vickes mash och den verkar gå att spä ut huuuur mycket som helst och ändå drickas upp! Så det ger jag nu. Massa liter vatten och några nävar mash!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>