Se upp i hästvärlden!

Jag är med i olika forum på Facebook varav några så kallade ”varningssidor”.

Fast jag själv som sagt är medlem måste jag säga att jag är otroligt dubbel till denna form av ”upplysningar” och jag ska förklara varför.

Att man kan varnas från att begå kanske samma misstag som någon/ flera redan gjort är så klart bra och tacksamt men man ska också vara medveten om vilka risker detta kan medföra.

Jag har läst så många tokiga ”uthängningar” att det snart inte kommer att förvåna mig om jag själv blir ett offer typ ”se upp med Birgitta Jacobson….hon har minsann gjort/ sagt/ skrivit/ köpt/ sålt whatever…..”.

Och ni vet hur snabbt någons rykte kan förstöras eller hur en del tänker ”ingen rök utan eld” innan de knappt har läst färdigt ett inlägg eller satt sig in i situationen…

Nej, man måste kunna sålla själv och själv orka/ vilja ta reda på fakta innan man både tror på allt man läser och sedan kanske sprider rena lögner som för den som drabbade kan förstöra massor.

Senaste exemplet var en fd hästägare som tydligen hade sålt sin häst ”för billigt” (enligt sig själv) och nu vill varna andra från att köpa hästen från den nya ägaren ”som försöker tjäna pengar på hästen” !?!?

Long story short men jag kan inte se något fel i detta; dels är det så att ”sålt är sålt” och dels är det väl vad ”marknaden” är villig att betala för en vara som man får gå på, inte vad tidigare ägare anser!??

Jag skulle inte blir glad alls om jag figurerade i sådana ”varningar” och ibland utan möjlighet att försvara mig och det ska gudarna veta att internet kan vara en lika förödande rättegång som en riktig, i verkliga livet!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Ask

    Man skall nog vara ganska försiktig så man inte begår ett brott också (förolämpning/förtal/ärekränkning).

    Ofta tror jag att personen som ”snackar skit” framstår som mer löjlig/klandervärd än personen de pratar om dock.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, i just detta fallet blev det väldigt tydligt. Ingen höll med fd ägaren i inlägget utan tyckte bara att hon var knäpp.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>